Mobilier la comanda sau direct din magazin?

Posted by

Discutam zilele trecute cu un prieten care si-a luat de curand un apartament si isi cauta mobila. Inevitabil, am ajuns la discutia legata de mobila gata facuta, sau mobila facuta pe comanda, exact pe dimensiunile de care ai nevoie. El sustinea sus si tare ca IKEA are tot ce iti trebuie si ca e cea mai buna alegere, eu, de partea cealalta, cautam sa-i explic ca, desi uneori celebrul mobilier de la firma de mai sus e foarte util, totusi de multe ori in casa mi-am facut mobila pe comanda si ca inca consider ca aceasta a fost si este cea mai buna alegere.

Desigur, ambele alegeri au avantaje si dezavantaje; si va spun asta pentru ca am in casa atat mobila facuta pe comanda, cat si mobila cumparata de la Ikea. De exemplu, cand a fost vorba sa iau mobilierul de bucatarie, am cautat la Ikea in primul rand, pentru ca pe vremea respectiva eram si eu convins ca asta e varianta cea mai buna. Din pacate, niciuna din bucatariile expuse in showroom nu incapea in mica mea bucatarie. Astfel am ajuns la o firma de mobila pe comanda. Eram putin dezamagit la ideea ca nu vor fi echipate cu tot felul de tehnologii pe care le vazusem eu la celebrul magazin.

Ei bine, atunci am aflat cu stupoare ca nu doar cei de la Ikea inventeaza lucruri faine si ca sunt multe alte firme care inventeaza tot felul de elemente de feronerie care fac din mobilier un vis. Capacul care se ridica singur la galeata de gunoi, zona sticlelor de ulei sau a tavitei pentru scurs vasele, fiind doar cateva dintre optiunile pe care le am incluse in mobilierul de bucatarie. Desigur, chiuveta o am de la Ikea, pentru ca nu mi-au placut deloc modelele existente prin alte parti, dar in rest tot mobilierul de bucatarie este facut pe comanda.

Canapeaua, din nou, e luata de la Mobexpert, pentru ca m-am perindat 3 luni prin magazine la momentul respectiv, inclusiv Ikea, dar nu am gasit ceea ce-mi doream.

Mai nou, imi trebuie un dulapior la baie; desi am cautat prin mai multe magazine, de cate ori gasesc ce-mi doresc, nu se potriveste deloc la dimensiuni. Ceva le spune producatorilor de mobila ca latimea standard este de 80 cm, iar eu nu am decat 60 cm in locul unde vreau sa-l amplasez.

Pentru ca biblioteca este foarte veche, urmeaza si ea sa fie schimbata in curand. Ma rog, idei de-ale sotiei mai mult. Sunt variante foarte faine pe net si o sa imi fie destul de greu sa aleg. Am vazut ceva fain pe www.mobilaromania.ro si probabil poate fi adaptat pe dimensiunile sufrageriei mele. Am pus mai jos poza, sa va dati si voi cu parerea.

mibilier comanda

Stiu ca e usor sa fim fanii unui brand, dar pana la urma nevoile noastre sau ale apartamentelor noastre sunt cu totul altele, la fel si preturile, in cazul mobilei pe comanda sunt de multe ori mai bune. Nu mult mai bune daca iti doresti tot felul de chestii inteligente de feronerie, lumini sau alte nebunii, dar la final te alegi cu cel mai bun raport calitate-pret.

Daca trebuie sa vorbim de dezavantaje, atunci e vorba de tipul de livrare. Sunt sigur ca toti ne dorim sa dam de dimineata o fuga pana la magazinul de mobila si pana seara sa avem deja mobila montata. In cazul mobilei pe comanda, specialistii vin sa ia masuri, vin cu sugestii si idei, urmeaza o groaza de discutii si negocieri si, in final, vine si mobila. Dureaza minim o saptamana, daca nu 2 sau 3 in general.

Oricum important e sa avem in casa mobila care ne place, si as vrea sa-mi spuneti, voi cititorii acestui blog care sunt avantajele si mai eles dezavantajele uneia dintre cele doua alegeri din punctul vostru de vedere.

One comment

Comments are closed.