The big MONOPOLY game

Posted by

O parte dintre voi stiti ca sunt destul de implicat in treaba asta cu cripto-valutele, investitii in Bitcoin si Ethereum si alte nebunii de genul asta, dar pana acum am tot evitat sa vorbesc despre ele pe blog; nu pentru ca ar fi ceva secret, dar am preferat sa folosesc alte canale separate pentru ca publicul tinta ar putea fi putin diferit.

Cum vad eu treaba asta cu BITCOIN

Exact cum spune si titlul, pentru mine e un joc de monopoly urias care se joaca online, cu multi jucatori, iar din punctul asta de vedere mi se pare fascinant. Recent, o cadere masiva a pietei a avut loc pentru ca un nenic cu multi bitcoini vinde masiv in aceasta perioada si asta afecteaza destul de mult piata. Multa lume e suparata pe Nobuaki Kobayashi, dar pentru mine e doar un alt jucator din acest mare joc. Si ceea ce mi se pare fascinante e ca desi stam la mese diferite (statut social diferit), jucam acelasi joc la aceeasi masa. Daca la poker nu ajungi sa stai la masa cu cei mai buni jucatori decat daca esti foarte bun, aici lucrurile stau altfel.

Desigur ca primesc si multe critici cand fac comparatia intre Bitcoin si Monopoly, pentru ca multi dintre cei implicati iau lucrurile la modul foarte serios, au sume importante de bani investite in zona cripto si atunci nu le convine cand intalnesc pe cineva ca mine cu astfel de convingeri „eronate”.

Asa cum am mai spus-o, moneda aceasta in sine are si plusuri si minusuri, puteti citi articolul de aici, nu am sa caut sa va conving despre cat de grozave sau de profitabile sunt investitiile din zona cripto-valutelor, nici nu am sa caut sa va conving sa evitati aceasta zona. De asemenea, desi vad asta ca pe un joc pe care il joc cu placere (o placere pe care nu cred ca am mai avut-o de pe vremea cand ma jucam Starcraft), nu inseamna ca nu exista enorm de multe oportunitati reale de a face bani de pe urma acestui joc. Iar unele dintre aceste oportunitati deja le exploatez.

Pentru ca e un joc, uneori dau si monede gratuite, nu doar sfaturi pe canalul meu de YouTube dedicat acestui subiect. Pentru ca pana la urma si strategia asta face parte din joc.

De ce anume ai avea nevoie ca sa joci acest joc?

Unii ar spune ca e nevoie de bani multi; valoarea pentru un singur Bitcoin in momentul de fata se invarte pe la 10.000 de dolari. Dar multi nu stiu ca poti sa ai si fractiuni de moneda, unele atat de mici incat pot valora 20 de centi sau 1 dolar. Ca daca vrei sa-l joci, nu e nevoie nici macar de o investitie, pentru ca sunt tot felul de site-uri de unde poti face rost gratuit de astfel de monede pe care le pui pe masa si incepi sa te joci.

Daca in lumea pariurilor sunt ponturi care te ajuta sa iei cele mai bune decizii, aici cred ca tine mai mult de propriile calcule, strategiii si mai putin de informatiile primite de la alti binevoitori. Mai mult chiar, atunci cand cineva vine si-mi da sfaturi in zona asta, am tendinta sa fac exact invers. Daca imi zice sa cumpar o anumita moneda si eu o detin, cred ca e timpul sa vand si tot asa.

3 comments

Comments are closed.