Munchen si drumul catre Area 47 (Ziua 19)

Posted by

In drumul spre Area 47, am decis sa trecem si prin Munchen. Chiar daca nu aveam mult timp la dispozitie, Muzeul BMW parea destul de atractiv si era pacat sa-l ratam. Din pacate, lunea majoritatea muzeelor sunt inchise, dar cand esti de atatea zile pe drumuri, pierzi usor notiunea timpului si faptul ca vrei sa vizitezi muzee intr-o zi de luni. Asadar, ne-am trezit la poarta muzeului, de fapt in BMW Welt, fara posibilitatea de a-l vizita.

Am vizitat totusi expozitia de masini BMW, desi dupa vestea legata de muzeul inchis, parca nu mai imi ardea de nimic. Am descoperit un scuter electric de la BMW foarte interesant, se putea inchiria pentru 25 de euro pe ora. Este vorba de BMW C evolution.

Mi-am cumparat totusi un mic suvenir din magazinul dedicat BMW – Mini Cooper, o noua macheta de BMW la scara 1:32 pentru colectia mea de masinute si dupa aceea ne-am indreptat spre o locatie din aproprierea Munchenului, unde se preconiza a fi un circuit profesional de slot-cars.

Si acolo am avut ghinion, l-am gasit cu greu, fiind amenajat undeva deasupra unui service auto, iar unul din mecanici a avut bunavointa sa imi permita totusi sa vizitez circuitul, chiar daca nu ma puteam juca pe el. Era imens si imediat ce l-am vazut mi-am dat seama ca il mai vazusem in clipuri, pentru ca au loc pe el numeroase competitii europene de slot cars.

Am inteles ca a fost proiectat si construit de un inginer de la BMW si tare mi-ar fi placut sa nimeresc macar in timpul antrenamentelor ca sa vad si eu ce se intampla in zona PRO a acestui hobby.