Am mutat domeniile

Posted by

Azi am terminat de mutat toate domeniile de la RoTLD la un alt registrar. Desi mutarea era gratuita, m-am prins de asta dupa ce am apucat sa platesc 0.99 euro per bucata pentru primele 4 dintre ele, dar nu e asta un capat de tara. Desi stiam ca expira unele pe 27, saptamana trecuta programul meu a fost putin dat peste cap si m-am trezit ieri ca de fapt nu suntem in 26, cum stiam eu, ci in 27, prin urmare patru dintre blogurile mele erau suspendate.

Asa am hotarat ca e timpul sa iau masuri drastice si sa incep incet, incet sa le mut pe toate la noul registrar. Nu am sa va spun numele lui pentru ca nu are cele mai bune oferte de pe piata, doar ca pur si simplu aveam cateva domenii la ei de vreo doi ani de zile, de cand m-am decis sa cumpar ceva domenii cu plata anuala si am fost multumit de ei, asa ca am zis ca, desi sunt mai scumpi, nu e asa mare diferenta incat sa fi meritat sa negociez cu alte firme. De asemenea, am primit si ceva oferte de gazduire zilele astea si ma gandesc ca poate ar fi bine sa iau in calcul si alte variante pentru hosting, desi nu sunt inca pregatit sa fac pasul acesta.

Am decis sa mut si domenile .com pe care le tineam la GoDaddy ca sa fie toate intr-un singur loc si astfel sa fie mai usor de urmarit; momentan sunt in faza de teste, cu un singur domeniu, pentru ca daca la RoTLD se face transferul aproape instant, in cazul domeniul .com lucrurile se misca mai greu si dureaza cateva zile.

Urmatoarea faza a fost prelungirea lor cu minim un an, astfel am reusit sa reactivez domeniile suspendate inca de ieri seara, dupa care am continuat sa securizez (asa imi place mie sa spun) si restul domeniilor pe care le am si sa prelungesc perioada lor de valabilitate cu minim un an. In momentul de fata nu mai am niciun domeniu care sa expire in urmatoarele 30 de zile, mai sunt cateva care au perioada de expirare sub 90 de zile, iar restul au cel putin 300 de zile de valabilitate.

Scopul meu e sa ajung sa am platita in avans pe 2-3 ani valabilitatea domeniilor mai importante si pe 1-2 ani a celorlalte. De asemenea, voi renunta la cateva domenii care nu-mi mai sunt utile, dar am in plan si achizitionarea unor domenii noi, mai ales ca s-ar putea sa apara oportunitati interesante pe piata.

Dupa aceasta faza, stiu ca pot sa stau linistit pana in luna februarie a anului viitor, cand de obicei fac prelungirea tuturor domeniilor .com. Cumva, la inceputul anului, caut sa imi asigur pana la urmatorul an toate domeniile pe care le detin. Oricum, au toate activata optiunea de prelungire automata, asta find si principalul motiv pentru care am renuntat la serviciile rotld.ro si in felul acesta nu mai pot aparea surprize precum cele de ieri.

Desi pe partea de gazduire ma misc mai greu, urmeaza si acolo sa fac niste upgrade-uri, desi nu pot sa spun ca nu-s multumit cu ce am in momentul de fata, dar stiti cum e, intotdeauna e loc de mai bine si as vrea sa trec de la un VPS la doua sau trei.

De asemenea, ma gandesc ca acest domeniu, cel pe care il folosesc pentru blogul meu personal, sa il prelungesc pe 5 sau 10 ani, pentru ca indiferent de ce se va intampla, o sa ma regasiti aici si peste 5 sau 10 ani.

Ce urmeaza?

Noi proiecte, v-as spune ca o sa va anunt despre ele la momentul respectiv, dar din pacate nu se va intampla asa, e un fel de experiment social, daca vreti sa ii spunem asa, un experiment despre mine si nu neaparat despre ceilalti. Incerc sa-mi inving cumva nevoia mea de a fi extrovertit printr-un astfel de exercitiu.

One comment

  1. Ti-am spus ca noi iti putem da un pret mai bun, dar tu nu si nu, incapatanat ca de obicei.

Comments are closed.