Nanotel SRL, raport fiscal 2017

Posted by

Eu aveam datele acestea inca de la inceput de an, bineinteles, dar am asteptat sa devina publice pentru a va putea povesti putin despre strategia de anul acesta si despre cum au evoluat lucrurile anul trecut. Aveam obiceiul sa fac asta la inceputul anului, dar am zis ca de data aceasta poate e mai bine sa-mi vad de propriile strategii si sa ma ocup mai tarziu de partea de comunicare. Momentan puteti vedea aceste date pe risco.ro sau pe  listafirme.ro (click pe link), dar astept sa faca update si cei de la Termene, mai ales ca graficele celor din urma imi plac cel mai mult.

Planul meu pe 2017 era sa dublez din nou cifra de afaceri, dar din cauza unor evenimente neprevazute la finalul anului nu mi-a reusit asta. Chiar si asa, cifra de afaceri a crescut la 88.886 RON si sunt multumit de rezultatele avute. Profitul a scazut fata de 2016, dar asta si datorita investitiilor facute de-a lungul anului si a unor decizii de business luate in luna august. Media de angajati este de 2 angajati, desi au fost si perioade cu 3 sau 4 angajati, dar destul de scurte.

 

Nanotel SRL: Planurile pe anul acesta

Planurile pe anul acesta sunt diferite putin de ceea ce a fost pana acum si din pacate am ales sa le pastrez doar pentru mine si echipa mea. Cu toate acestea, strategiile nu implica cresterea cifrei de afaceri, mai mult chiar, am renuntat la cateva proiecte si am redus foarte mult cheltuielile pentru a putea supravietui pe timp de criza, mai ales ca se discuta tot mai des de o noua criza mondiala. Unul dintre punctele importante pe strategia de anul acesta consta in planuri de back-up la planuri de back-up, strategii de worst scenario, pentru ca se anunta vremuri tulburi in care firma si probabil si nervii mei vor fi supusi aprig la incercare.

Am cateva directii noi pe care vreau sa le explorez anul acesta, pentru ca planurile de back-up sunt doar pentru a fi pregatiti pe timp de furtuna, dar totodata firma continua sa se dezvolte si sa creasca. S-ar putea la final de an sa vin cu o surpriza, dar e posibil sa mai fi scapat pe ici pe colo informatii legate de acest aspect, sincer nu mai tin minte.

Ma gandeam sa va spun ca anul acesta, firma, desi va avea probabil aceeasi cifra de afaceri, va face mult mai mult profit, dar nu-s sigur ca asa se va vedea in situatiile contabile la final de an, pentru ca am inceput de cateva luni sa retrag sume importante de bani pe care le-am investit de-a lungul timpului in firma, am de recuperat o suma importanta de bani (pentru cei care sunt familiarizati cu procesul de creditare al unei firme) si am de gand sa recuperez din ea pentru o parte din investitiile personale – deja am anuntat pe blog proiectul cu #casaHaotik.

 

La nivel personal

Desi nu face subiectul in mod expres al acestui articol, totusi Nanotel SRL reprezinta o bucata importanta din viata mea; si, chiar daca in ultimii ani am decis sa ma distantez la nivel psihologic de firma, cumva personalitatea mea si modul meu de a aborda lucrurile isi spun intotdeauna cuvantul. Firma reflecta valorile mele si firma nu se poate dezvolta daca eu la randul meu nu continui sa ma dezvolt in continuare. Faptul ca in urmatorii doi ani o sa fiu ocupat si cu constructia casei, isi va spune probabil cuvantul, de aceea am decis sa contrabalansez putin situatia si sa creez inca de la inceputul anului strategii care au in vedere si acest aspect.