Nitro Circus: The Movie (2012)

Posted by

nitro_circus_the_movie_3d Din pacate, nu am putut sa particip la premiera lui, acum cateva saptamani, deoarece eram plecat la Brasov. De atunci, tot caut Nitro Circus prin cinematografe, pentru ca se merita din plin sa il vezi 3D. Din pacate, nici urma de el, asa ca aseara nu am mai rezistat si l-am cautat pe net. Stiu, am pacatuit, dar daca aveti voi alta solutie pentru a-l vedea, sa-mi spuneti. Ca daca il gasiti pe la vreun cinema in varianta 3D, ma duc sa-l mai vad o data.

Filmul este excelent, arata atat nebunia celor din trupa, cat si faptul ca uneori doare, ca uneori ajungi in spital, ca nu totul merge ca la carte atunci cand practici meseria de cascador si ca, in ciuda tuturor normelor de siguranta, se mai intampla si lucruri naspa.

Si in film nu se vad toate calculele si echipa care pregateste rampele si cascadoria in sine. Pentru ca, oricat ar parea de aleatorii, sunt niste riscuri calculate si de asemenea ma indoiesc ca trambulinele sau pantele sunt luate pur si simplu la intamplare. E ca la trambulinele din snowpark-uri. Sunt facute dupa niste reguli destul de stricte si nu asa la intamplare.

Mi-a mai placut faptul ca nu au ascuns faptul ca pe sub tricouri sunt full de protectii, armuri si toate cele, pentru a nu-si rupe toate oasele. In felul acesta, poate cei care se cred in filme se vor gandi de doua ori atunci cand se afla pe partii (fara casca de protectie) sau cand cred ei ca sunt zei dupa ce au mers de cateva ori cu un ATV sau o motocicleta de teren.

In rest, filmul spune o poveste, are cateva faze foarte tari, dar si cateva foarte amuzante. Am un respect profund pentru acesti „nebuni” care isi risca viata pentru a ne arata noua ca totul este posibil.

A fost amuzant ca exact inainte de vizionarea filmului ma uitam pe eXtreme TV, unde era o competitie monster truck in care participau si cei de la Nitro Circus. De fapt, asa nu am mai rabdat eu si i-am zis sotiei ca vreau sa vad filmul. A fost tare ca nu intelegeam de ce imi spune ca ce e la tv e si la ea in film. Pana m-am prins ca in partea de inceput faceau tot un fel de cascadorii cu monster truck.

Filmul primeste de la mine nota 10, pentru ca desi nu mi-a aratat cele mai spectaculoase cascadorii, mi-a spus o poveste de viata, o poveste reala si mi-a aratat o parte din viata de zi cu zi a celor pe care atunci cand ii vezi in spectacole, ii vezi ca pe niste eroi. Si de cateva ori ne-au trecut fiori, vazand ce fac oamenii acestia.

V-as recomanda sa-l vedeti, dar habar nu am unde naiba puteti sa-l vedeti 3D, ca daca as stii, as merge si eu sa-l vad.

2 comments

Comments are closed.