Nu putem vizita Romania mai mult pentru ca starea drumurilor e jalnica

Posted by

Unul dintre principalele motive pentru care cetatenii Romaniei nu viziteaza atat de mult tara de care apartin, este din pacate starea precara a drumurilor. Pentru a vedea atractii ca si “Castelul Bran”, “Castelul Peles”, “Salina Turda”, dar si multe altele, turistii trebuie sa faca fata cu brio calatoriilor lungi, pe drumuri asupra carora nu s-au efectuat reparatii de zeci de ani. Pe majoritatea acest lucru ii descurajeaza si ii influenteaza sa amane diferite vacante pentru anii viitori cand spera ca statul va actiona si va repara macar cele mai importante drumuri nationale. 

Care sunt principalele probleme ale drumurilor din Romania?

1.O stire pe care am gasit-o pe odat.ro atrage atentia cu privire la gropile din Romania

Publicatia odat.ro noteaza ca gropile din Romania continua sa cauzeze probleme chiar si soferilor experimentati si fac din ce in ce mai multe persoane sa refuze sa aleaga o destinatie indepartata pentru vacantele lor, tocmai pentru a evita drumurile pline de obstacole. Gropile apar din cauza constructiei drumurilor, care inca de la bun inceput nu este realizata corespunzator. Datorita administrarii, dar si a materialelor necalitative, in timp lucrarea cedeaza, iar gropile ajung sa reprezinte un real impediment pentru conducatorii auto.  Cetatenii tarii solicita de zeci de ani statului sa ia masuri insa acest lucru inca nu s-a intamplat.

2. Prea putine autostrazi 

Romania este una dintre tarile care ar trebui sa beneficieze de autostrazi, dat fiind ca face parte din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, exista perioade din an in care soferii petrec chiar si mai mult de opt ore la volan, pe drumuri care ar putea fi parcurse in trei. Sirurile de masini bara la bara se creeaza, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, tocmai pentru ca lipseste alternativa autostrazilor, care ar putea usura considerabil calatoriile celor mai multi conducatori auto. 

3. Din ce in ce mai multe masini pe drumurile din Romania

In ultimii ani numarul masinilor din Romania a crescut considerabil. In Bucuresti, intr-o zi oarecare, circula peste 50.000 de autovehicule, iar numarul intr-o continua crestere ridica semnale de alarma, atat pentru autoritati cat si pentru cetateni. De exemplu, o persoana care isi doreste sa parcurga cu masina un drum care in mod normal nu ar dura mai mult de 20 de minute, poate ajunge sa petreaca la volan chiar si mai bine de o ora, din cauza traficului aglomerat. Acest lucru afecteaza zilnic starea de bine a soferilor, care trebuie sa faca fata zilnic tensiunii din trafic.

O stire pe care am gasit-o pe odat.ro vorbeste despre atitudinea romanilor vis-a-vis de situatia in care se afla drumurile nationale. Aceasta afirma ca atunci cand vine vorba despre drumuri, in Romania inca mai sunt foarte multe aspecte de pus la punct. Cu toate astea, generatia tanara a tarii inca mai are speranta ca lucrurile se vor rezolva si ca statul va incepe sa acorde din ce in ce mai multa atentie acestei probleme.