Ochelarii de schi un accesoriu obligatoriu

Posted by

Am citit azi un articol foarte bun legat de emisile de radiati ultraviolete pe partia de schi in comparatie cu cele de pe plaja, si am decis sa intaresc afirmatia titlului nu uitati ochelarii cand mergeti la ski cu patania mea de mai jos. Initial trebuia sa fie un comentariu dar cand am vazut ca se cam lungeste si nu-mi plac comentarile astronomicee am decis sa transform comentariu intr-un mic articol:

Luati in seama foarte serios acest articol. Eu stiam, dar cald afara, frumos, maneca scurta, ce rost aveau ochelarii. Mai ales ca nu eram ca incepator si nu vedeam asa clar totul cu ochelarii la ochi.

A fost super pana la 2-3 noaptea cand m-am trezit ca imi ardeau ochii, nu stiu daca se poate compara cu durerea de masele, dar era lafel de profunda si inebunitoare, m-am spalat cu apa rece, am luat niste pastile. Am avut timp toata noaptea sa-mi dau seama ce am facut in ziua de dinainte cand am stat fara ochelari: mi-am dat seama ca ghetarul din Kaprun e la 3000 de metrii, si ca stratul de ozon e mai subtire, si ca stiam din filme de aia de la poll care isi acopera ochii cu ceva cand pica avionul in mijlocul pustiului de gheata, si multe alte filme si articole in care se explica pericolul ultravioletelor reflectate de zapada. Putea fi si mai rau si pur si simplu a orbesc.

A doua zi nu doar ca am pus ochelarii dar nu puteam sa merg fara ei, mi se inchideau ochii singuri si cand era soare mai puternic chiar si cu ochelarii nu puteam sa tin ochii deschisi. Durerea nu disparuse dar se mai calmase in urma tonei de medicamente rontaite toata noaptea. Chiar si a treia zi cand am plecat spre Romania, conduceam cu ochelarii de ski la ochi, ca nu puteam tine ochi deschisi la lumina normala, si era o adevarata binecuvantare cand un nor mai mare se punea in dreptul soarelui si puteam conduce si eu cat de cat ok pe autostrada.

Si sa nu credeti ca doar ochii au fost afectati, buzele si nasu au fost arse de-a dreptul si aratam ca dupa razboi. De atunci nu doar ca m-am obisnuit cu ochelarii la ochi dar au devenit un instrument indispensabil cand e vorba chiar si de altitudini mai joase.

DECI PURTATI OCHELARII PE PARTIE daca nu vreti sa aveti probleme grave cu vederea.