Personalizarea paginii 404 Not Found

Posted by

404-not-found In primul rand, o sa va explic de ce este importanta personalizarea acestei pagini 404 Not Found, ca sa intelegeti ca si personalizarea ei este importanta pentru blog si pentru tine. Si cel mai bine pentru a intelege exact, este sa dam un exemplu:

Sa presupunem ca undeva, pe un site, cineva a pus link pe bere cu lamai catre tine. Din pacate, intre timp ai modificat link-ul sau cel care l-a pus nu a fost atent si astfel cel care da click pe link-ul respectiv ajunge intr-o pagina de eroare 404 unde nu gaseste nimic. Bineinteles ca, dupa ce ajunge acolo, inchide site-ul pentru ca nu a gasit ceea ce cauta.

De aceea, consider ca e mai mult decat necesar sa il ajuti si sa incerci sa ajuti vizitatorul proaspat sosit pe blogul tau, poate totusi pana la urma gaseste ceea ce cauta, sau poate ii servesti alte articole care ar putea fi pe gustul lui.

Cea mai usoara metoda de a face asta este sa vezi ce cuvinte cheie contine link-ul lui si sa faci cautari in articole pe baza lor. In exemplul de mai sus, link-ul prost contine cuvintele bere, lamai, deci ii va recomanda articolele care contin aceste cuvinte cheie. De asemenea, daca nu gasesti niciun articol cu respectivele cuvinte cheie, ai putea sa arati vizitatorului ultimele tale articole sau cele mai bune articole ale tale. De asemenea, ma gandesc si la implementari mai complexe, in care ai putea salva cuvintele cheie si link-ul din care a venit, in momentul in care nu gasesti niciun articol care are legatura cu acest subiect, pentu a folosi cuvintele respective intr-un viitor articol.

Implementarea se face destul de usor, v-am pus mai jos o sectiune din codul care face acest lucru la mine pe blog, iar daca nu aveti cunostinte tehnice, dar doriti astfel de modificari, puteti apela la mine si va ajut eu cu implementarea lor.

Nu pot sa va spun cat a ajutat pagina aceasta in mentinerea vizitatorilor respectivi pe site, pentru ca nu am reusit sa fac tracking in analytics dupa aceste pagini si sunt destul de greu de identificat, din pacate, utilizatorii care vin pe aceasta pagina. Cel putin deocamdata, ca mai am de lucrat cate ceva la cod.

12 comments

 1. Am vazut pagina 404 cu PR 6 doar pentru faptul ca era funny. Sigur, treaba asta este de anul trecut, chiar nu mai stiu de unde era, dar… cu cat este mai originala si aduna linkuri cu atat poate ajuta mai mult…

 2. sa inteleg ca nu esti in stare sa dai cu copy paste la cod in pastebin, gist.github.com sau undeva un poti sa copiezi codu?

 3. doo zile a stat comentu meu cu cati de ii poti scrii verbul „a gasii”. A fost mai simplu sa dai ban la comment decat sa corectezi.
  error 404: comment not found.

 4. @tudor nu gaseam in text cu CTRL+F „a gasi” deci am presupus ca e un robot sau cineva rau intentionat care vorbeste aiurea.

  Am corectat in fisierul meu 404.php dar nu o sa schimb poza ca poza are modificari destul de mari fata de fisier fiind si nu vreau sa stau sa le reproduc.

 5. hmmm…nu am bagat de seama pentru pagina 404.. chiar nu prea o bagam in seama 😀

 6. Am o nedumerire … am facut o cautare dupa o aiureala – cricobacretuvol – si pagina returnata nu seamana deloc cu ce apare in linkul din articol „bere cu lamai”.
  Apare doar „No posts found. Try a different search?”
  Ai implementat sau nu la tiner pe blog varianta prezentata in articol ???

 7. E implementata o versiune putin diferita din cate stiu eu. Si functioneaza ca am testat acum. Foloseste totusi un cuvant cheie care sa returneze rezultate.

Comments are closed.