Placerea de a scrie

Posted by

 Mi-am adus aminte de ea, desi parca uitasem de momentele minunate in care scriam pe blog. Au venit cererile din partea companiilor, din partea prietenilor, din partea asociatiilor si a fundatiilor umanitare. Si trebuia sa scrii, si trebuia sa te documentezi, si trebuia sa livrezi rezultate. Si incet, incet am uitat de placerea de a scrie. Apoi, odata cu acestea, au venit si chestiile alea de SEO peste tine, ai grija sa pui cu blog, ai grija sa ai H1, ai grija sa ai nu stiu ce plugin care e foarte bun si pe care eu l-am sters dupa 10 minute dupa ce m-am jucat cu el.

Aseara, cineva imi spunea ca totul e ok din toate punctele de vedere, doar ca trebuie sa scriu mai mult: „scrie 4-5 articole pe zi…” si primul impuls a fost sa ii zic „Esti nebun, stii cat e de munca la un articol?”, dar doua secunde mai tarziu, el a continuat „scrie despre ce vezi pe geam in tren, scrie despre ce vezi in autobuz, apropo mi-a placut mult articolul tau cu controlorii RATB, scrie despre…” si am ramas pe ganduri, mi-am dat seama ca trec prin atatea momente minunate zi de zi si ca pot impartasi din aceste momente cu cititorii. Mi-am adus aminte despre placerea de a scrie, despre momentele in care imparti momentele tale de fericire cu ceilalti, despre placerea de a-ti trai viata si a scrie despre ea.

Odata ce dai la o parte toate cifrele, toate calculele, toti indicatorii aia din analytics, numarul de fani, de comentarii etc., nu mai ramane decat scrisul si placerea de a scrie, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti.

Nici nu va puteti da seama cata energie imi poate da aceasta placere, nici nu puteti realiza ca nici banii facuti din blog si nici o crestere de 300% a numarului de unici nu poate egala nici macar pe jumatate motivatia care vine din aceasta placere.

Nu stiu daca scriu bine, unii ar spune ca da, altii ar spune ca nu. Dar ce conteaza pana la urma asta, atata vreme cat te simti bine scriind. Pentru ca uneori luam bloggingul mult prea in serios si uitam de placerea copilului care se joaca; si in joaca scrie frumos, despre lucruri frumoase.