Planuri pentru 2017

Posted by

Nici nu stiu cu ce sa incep, am planuri mari in mai multe directii si in momentul asta nu stiu cum si de unde voi avea energia si resursele sa le fac pe toate. Oricum ar fi, stiu ca sunt o fire ambitioasa si ca muncesc din greu pentru a-mi vedea telurile atinse si planurile duse la bun sfarsit. Ceea ce mie, personal, mi se pare interesant anul acesta, sunt modul in care imi fac planurile, acestea sunt mai exacte, au tot felul de strategii in spate si nu mai sunt ca in trecut niste simple idei care ar fi bine sa se intample cu putin noroc.

In plan personal

Cred ca cele mai mari provocari anul acesta sunt in plan personal. Sunt lucruri pe care as vrea sa le rezolv chiar si maine daca as putea, dar care ar putea sa imi ia luni de zile sau chiar ani. Asta ma sperie putin, dar nu ma face sa dau inapoi. O sa impart planurile de anul acesta in 3 directii foarte clare si pe care le putem cataloga ca tinand de sanatate, livestyle si calatorii.

Sanatate: Urmeaza la finalul lunii ianuarie sa fac o noua operatie la genunchi, pentru a scoate sarmele montate acum aproximativ 7 luni, in felul asta se finalizeaza o procedura care mi-a dat rau peste cap planurile anul trecut. Imediat dupa aceea, trebuie sa ma concentrez pe recuperarea muschilor, care inca imi fac probleme la momentul acesta. Deci cel mai probabil voi relua in cel mai scurt timp posibil (dupa operatie) orele la bazinul de inot si probabil voi adauga in programul meu zilnic ceva activitati sportive. Asta se leaga si cu planurile mele de a slabi, mai ales ca incep anul cu 106.2 kg.

Livestyle: Nu am stiut cum altfel sa ii zic, e planul care ma sperie cel mai tare, urmeaza sa ma apuc undeva in primavara, vara, de constructia unei case. O parte din voi ati vazut ceva planuri facute de mine sau luate de pe net, pe tema aceasta. Ce ma sperie cel mai tare e faptul ca nu vreau o casuta, iar casa visurilor mele are cateva elemente extravagante care s-ar putea sa depaseasca cu mult bugetul meu. Daca planurile originale prevedeau o piscina si un pond, in ultimele zile ale anului am aflat despre piscinele naturale, care se leaga foarte bine cu ceea ce imi doream eu si momentan culeg informatii despre ele.

Calatorii: Planurile mele de anul trecut au fost date peste cap de catre fractura de la genunchi, anul acesta sunt putin date peste cap de catre planurile de constructie ale casei, dar si de operatia pe care urmeaza sa o fac. Cu toate acestea, am decis sa imi iau deja o mica vacanta luna aceasta si sa incerc sa ma dau cu placa de snowboard. De asemenea, probabil vor fi mai multe vacante scurte, atat prin tara, cat si prin strainatate. Daca reusesc cumva sa ridic casa la gri pana la final de iulie, poate plec cateva saptamani prin Europa si las restul lucrarilor pentru 2018.

Planuri de business

Aici lucrurile stau putin mai simplu, planurile sunt mai aranjate si deja am adaugat cateva sisteme noi in firma care sa creasca productivitatea si sa economiseasca timp si pregatesc cateva chestii noi inca de la finele anului 2016. Ca target principal pe anul acesta este dublarea cifrei de afaceri (stiu ca nu e usor), si anume, vreau sa depasesc suma de 30.000 de euro. Un al doilea obiectiv pe care imi doresc sa il ating este ceea ce eu numesc Break Even 2, punctul in care firma ajunge, din punct de vedere contabil, la avest nivel. Daca anul trecut am reusit sa ating ceea ce eu am numit Break Even 1, sper ca anul acesta, spre final, sa reusesc si aceasta performanta. Nu imi e foarte clar cat de greu va fi sa ajung acolo, pentru ca nu s-a incheiat inca anul fiscal si nu stiu suma exacta pe care trebuie sa o recuperez.

De asemenea, un element important pe care ma focusez anul acesta este echipa. Incepem sa crestem echipa inca din primele zile ale anului acesta si de ei depinde intr-o oarecare masura succesul si realizarea planurilor de mai sus. Observati ca fata de alti ani, cand eram focusat pe un anume proiect, anul acesta am schimbat putin strategia. Desi am proiecte de suflet care imi sunt tare dragi, focusul va fi pe acele proiecte care aduc cei mai multi bani in firma si e posibil sa vand sau sa inchid anumite proiecte, daca voi considera ca nu mai este rentabil sa ne ocupam de ele.

Tot la inceputul anului, odata cu dezvoltarea echipei, voi avea nevoie si de un nou spatiu de birouri. Alaturi de operatia la genunchi, acesta este printre primele lucruri de pe lista pe care vreau sa le rezolv la inceputul acestui an.

Concluzie

Dupa cum vedeti, planuri mari, obiective greu de atins atat la nivel personal, cat si de business. O sa fie un an plin, dar eu spun clar inca de pe acum ca fiecare efort pe care il fac se merita. Am inceput sa lucrez la aceste planuri inca din primele ore ale anului 2017 si cel mai probabil in articolul de maine o sa va explic si de ce fac aceste lucruri.

4 comments

  1. Ai planuri marete omule,sper sa ti se îndeplinească .Asteptam sa ne faci cinste cu o amandina.Succes

Comments are closed.