Praga: Cu funicularul spre Petrin Observation Tower

Posted by

Petrin Hill Cred ca ati inteles, daca imi cititi blogul, ca eu cum aud cuvinte ca funicular, mijloace de transport alternative si alte minunatii ale stiintei, sunt primul care pleaca la drum sa le observe si eventual sa calatoreasca cu ele. Si, desi funicularul in sine nu e o mare inventie, am fost incantat sa bifez si acest mijloc de transport. Si da, inca sunt ofticat ca nu am stiut anul trecut ca exista un maglev si in Japonia, iar cand am aflat, era prea tarziu ca sa mai apuc sa merg si cu el.

Revenind la funicular, acesta are doua statii si te poarta pana in varful dealului, acolo unde te asteapta un labirint (eram prea grabit sa mai ajung si la el) si un turn de dimensiuni mult mai mici, care incearca sa imite turnul Eiffel din Paris. La intrarea in turn, ma astepta un mesaj care sa-mi spuna ca voi primi drept recompensa o frumoasa priveliste asupra orasului Praga, daca voi urca cele 300 de trepte ale turnului.

Am zis ca eu nu dau bani ca sa urc 300 de trepte nici daca-s beat. De fapt, cred ca nici daca imi dadeau ei bani nu urcam 300 de trepte. Dar Dana a zis ca ea se duce, drept urmare o sa vedeti mai jos si poze ale orasului facute din turn.

Turnul era dotat si cu lift, dar doar pentru VIP-uri, asa cum s-a exprimat un angajat de acolo. VIP-urile care urcau cu el fiind un grup de calugarite de la cine stie ce manastire. Si cum Legendary Traveler inca nu e un VIP, am stat jos, la baza turnului, sa savurez o cola.

Intr-adevar, privelistea din varful turnului e deosebita, mai ales ca dealul este plin de copaci si de jos nu se poate vedea nimic. Eu as zice ca merita, dar voi trebuie sa puneti in balanta cat de greu atarna cele 300 de trepte care trebuie urcate.

One comment

  1. Superbe imagini din Praga ai surprins din funicular ! Eu n-am avut ocazia sa ma plimb cu el deoarece era in inchis pentru intretinere/reparatii cand am fost la Praga in 2011, la fel cum era si monorail-ul din Wuppertal cand am vizitat frumosul oras anul trecut cam pe vremea asta… Unii ar zice ca-i ghinion, eu zic ca e un motiv in plus sa mai vizitez cel putin o data aceste orase deosebite…..

Comments are closed.