Prahova Blog Meet ed.9 – Raspuns pentru Errmy

Posted by

Initial am vrut sa ii las un comentariu dar cand am vazut cat se intinde raspunsul am zis ca e ditamai articolul si nu are rost sa il pun intr-un comentariu. In principiu el are foarte mare dreptate cu ce zice aici si nu e nici un motiv de suparare pentru ce a scris dar vreau sa ii explic punctul meu de vedere si sa inteleaga de ce uni vor sa faca bani din blogging.

Inca o data iti spun ca ai zis foarte bine ce ai zis, dar exista o limita cand bloggingul din placere se transforma in blogging pentru bani, si nu pentru ca ne vindem ci pur si simplu pentru ca ne place bloggingul.

Imi place atat de mult bloggingul incat mi-ar place sa stau acasa si sa fac asta toata ziua, dar familia mea trebuie sa traiasca si pentru asta trebuie sa ma duc la munca 8 ore + inca 4 in cazul meu pe naveta, zilnic.

Si credema as renunta la un job de 2X euro pentru a putea sa fac bogging si sa imi aduca macar X euro. Din pacate nu pot a iti dau sumele de aceea am pus un X.

Si oricat ar parea blogul meu de plin de advertoriale in ultima perioada, chiar si advertorialele respective le scriu din placere. Da, clientul vrea SEO si vrea un link pe un cuvant cheie, dar atunci cand ii evaluez siteul si ii vin cu cateva sugestii care sa ii inbunatateasca afacerea, eu sunt multumit ca l-am putut ajuta cu o idee, un sfat, o consultata, iar el e si mai fericit ca a platit pentru un link si a primit inapoi mult mai mult.

Concluzionand, fac bloggging, ajut si caut sa rezolv problemele oamenilor, si asta in timpul in care as putea sa beau o bere si sa ma uit la meci, Si atunci ti se mai pare anormal ca vreau sa ajut si mai multi oameni sau ca vreau sa castig si ceva bani de pe urma asta?

Sti unde s-au dus zilele mele de concediu de anul acesta? Pe conferinte. Sti ca joi mi-am luat liber ca sa pot pregati prezentarea de la Webstock de vineri? Sti ca mi-am luat si vineri liber ca sa pot fi la Webstock? Sti ca sefa mea nu a fost tocmai fericita ca imi iau doua zile de concediu intr-o perioada destul de aglomerata si ca saptamana viitoare o sa trebuiasca sa trag pe branci ca sa o fac fericita. Si nu pentru ca mi-ar da vre-un leu in plus ci pentru ca o respect, pentru ca are grija de mine, si nu vreau sa o dezamagesc. In viata trebuie sa cauti sa iti faci treaba bine, indiferent ca este un job sau o pasiune.

Si dupa ce ti-am spus toate cele de mai sus, te mai intrebi de ce oare vreau sa fac bani din blogging? Si sa sti ca imi place jobul meu, si nici nu cred ca o sa ajung sa fac bani din blogging, dar poate daca ma zbat putin cu toate nebuniile aste de blogmeet-uri o sa ajungeti voi sa faceti bani. Eu scriu de 4 ani pe blog, am incercat sa arat tot ce pot eu in campanile Blogal Initiative, nu pentru premii, ci pentru a arata ce  pot sa fac eu. Jumatate din sala la Webstock auzise de mine cel putin o data in viata, si totusi nu a venit nici o agentie la mine sa-mi ofere 10 centi, si sunt sigur ca agentiile se uita la ce fac bloggeri in campanile lui Chinezu. Deci probabil ca nu voi ajunge niciodata sa fac bani din blogging, nu sunt o concurenta pentru voi, dar voi scrie in continuare pe blog de placere, si chiar de va fi vorba de advertoriale.

Am scris gratuit un advertorial pentru Coriolan, acum tot Coriolan desfasoara o campanie prin Blogal Initiative prin care ofera premii. Suneti voi siguri ca nu a contribuit si advertorialul meu sau modul meu de a gandii cand le-am oferit gratuit un advertorial la decizia de a da investi niste bani in blogosfera? Si nu stiu daca voi avea timp sa intru in aceea capanie, si atunci banii respectivi se vor duce la voi, la unii din voi, aia pe care vor considera organizatori ca sunt cei mai buni. Si nu e asta de bine?