Prima investitie in energie regenerabila

Posted by

De cateva luni citesc, ma documentez si re-invat ce am invatat sau nu in anii de liceu. Ma documentez despre sistemele de energie alternativa, despre energie regenerabila si – cel mai important – invat elemente de fizica elementara, pe care nu le-am invatat in liceu. Cu alte cuvinte, am inceput de cateva luni sa inteleg ce inseamna si cum se inmultesc voltii cu amperii ca sa rezulte ceva putere electrica. Inca nu le stiu pe toate, dar am invatat suficient cat sa fac niste calcule aproximative pentru un sistem fotovoltaic.

Astazi am facut insa si primul pas in directia asta si am achizitionat primul sistem fotovoltaic, mai bine zis, un minisistem pe care am de gand sa-l si pun in functiune zilele urmatoare. E un pas mic, dar important pentru mine, mai ales ca am ales sa merg pe un sistem cat de cat scalabil, astfel incat sa nu fiu nevoit sa inlocuiesc componente prea scumpe in momentul in care il voi extinde.

Asadar, primul sistem se compune din 2 panouri fotovoltaice de 270W, un regulator de incarcare de 30 Amperi (asta va fi schimbat ulterior) si 2 baterii Rombat de 200 Ah. Urmeaza sa iau si un inversor sinus pur si e cam gata sistemul de baza. La el urmeaza sa adaug inca multe baterii, panouri si toate cele necesare la o casa, asta pe masura ce se va construi si casa.

Cum am mai spus-o si cu alte ocazii, caut companii dornice sa se promoveze si cu care putem face barter pentru produse din aceasta industrie. In special suntem interesati de baterii si panouri, desi panourile cel mai probabil le vom cumpara de la importator direct.

O sa va povestesc mai multe despre asta in curand. Probabil voi face si poze si voi scrie cateva articole separat, pe masura ce si montez sistemul. Deocamdata vreau sa va intreb pe voi ce parere aveti despre un asemenea sistem care genereaza energie verde. Ati investi intr-un asemenea sistem? Credeti ca e prea scump sau ca nu este rentabil, avand in vedere ca pretul energiei electrice nu este unul exagerat de mare?