Un nou proiect pe nisa electrocasnicelor

Posted by

Anul acesta este anul dezvoltarii de noi proiecte in firma. Si pentru ca vorbim tot mai des despre internet of things si despre cum internetul se va extinde si se va conecta cu majoritatea electrocasnicelor din casa, am decis sa deschid un nou blog dedicat exact acestei nise a electrocasnicelor inteligente, care ne usureaza tot mai mult viata si, fara sa ne dam seama, ne castiga timp.

„Iar pe tehnologie?”, a fost exclamatia colegei mele, cand i-am povestit prima oara de ideea mea. „Nu ai deja 2 proiecte in zona asta?”, a continuat ea. I-am explicat ca, desi ne dorim sa exploram si alte nise, momentan la capitolul asta stam foarte bine si e inca loc pe piata pentru a dezvolta astfel de proiecte, mai ales cand ai parghiile necesare pentru a le promova.

Desi ati putea crede ca e o idee proasta, sau cel putin cam asta a fost feedback-ul obtinut in urma discutiilor cu cativa apropiati, eu va spun ca nu e, mai ales ca am in firma, in momentul de fata, resurse pe care nu le folosesc si care sunt tot pe aceasta zona a tehnologiei, electrocasnicelor sau in zona de IT.

Tocmai ce-mi explica un prieten de dimineata ca a reusit cumva, prin intermediul facebook (mi-a explicat si cum, dar nu stau sa va povestesc aici) sa creasca veniturile generate de un site de-al lui de la 10 euro pe zi la 50 de euro pe zi si astfel mi-am dat seama ca si eu am resursele respective pe facebook (o pagina de fani nisati pe un anumit domeniu), dar nu le folosesc si, de asemenea, ca s-ar putea sa fie motorul care sa impinga noul proiect.

Tehnologia a intrat in vietile noastre din ce in ce mai mult in ultimii 50 de ani si ne-a imbunatatit viata. Daca bunica noastra spala rufele intr-o copaie de lemn, dadea cu matura prin casa si facea cafea la ibric pe aragaz, acum avem masini de spalat inteligente (unele care nu doar storc rufele, dar le si calca), avem aspiratoare cu functie de spalare sau chiar aspiratoare roboti, care fac singure curatenie prin casa, iar cafea se face din expresor, la o simpla comanda din telefonul mobil.

Intr-adevar, o casa inteligenta, cu toate aceste electronice conectate la internet, nu e una tocmai ieftina, dar consider ca se merita intotdeauna pretul platit, pentru ca singura resursa pe care o avem cu totii in mod egal este timpul, iar daca aceste electrocasnice inteligente ne castiga timp, atunci merita din plin.

Revenind la ideea proiectului meu, vreau sa va intreb: ce credeti ca ati vrea sa stiti legat de acest subiect, ce vi se pare interesant, ce ati citi sau urmari cu placere? Pana la urma, nici eu nu fac foarte multe treburi casnice in casa, dar uneori as prefera sa ma bucur altfel de timpul meu, decat sa spal rufe sau sa spal vase (asta la nivel teoretic).

P.S. Proiectul este inca in stadiul incipient (nu pot sa spun neaparat de idee, ca a trecut putin de faza asta), dar e mai mult in stadiul de analiza si concept, de aceea nu pot sa va dau toate detaliile despre el. Va las oricum, la final de articol, un grafic dragut despre cresterea dispozitivelor inteligente.

2 comments

  1. e bine să încerci întotdeauna în zonele pe care mulți le consideră grele sau despre care se spune că sunt o prostie, că nu merg, etc… cred că atât timp cât vii cu ceva nou față de ceea ce există deja pe piață, vei reuși într-un final.

  2. Uneori e indeajuns sa muncesti si s-ar putea sa mearga treaba. Cred ca tu sti cel mai bine asta si poti vedea clar diferentele dintre un blogger care reuseste si unul care nu reuseste.

Comments are closed.