Putin despre cresterea productivitatii

Posted by

Despre uneltele pe care le puteti folosi pentru cresterea productivitatii, am mai vorbit. De asemenea, v-am povestit si despre traseul meu de productivitate pe care il folosesc cu succes de foarte multi ani. 

Ei bine, ce nu v-am povestit, sau cel putin asa cred, e ca nu am apucat sa va povestesc niciodata despre alti factori care ajuta la cresterea productivitatii, cel putin in cazul meu.

Sunt zile in care nu prea am chef de treaba (chiar daca se intampla destul de rar, se intampla) si atunci am descoperit noi metode de a eficientiza si creste productivitatea, care sunt oarecum colaterale.

Ordine la locul de munca

In cazul meu, biroul; chiar daca sunt un tip ordonat, uneori din lipsa de timp se aduna pe birou tot felul de lucruri. Uneori sunt gadgeturi care urmeaza a fi testate, alteori sunt facturi pe care inca nu am apucat sa le inregistrez in sistem inainte de a le pune in cutiuta pentru contabila, carti pe care nu reusesc sa le citesc si multe altele.

Daca vad ca nu am chef de munca, incep sa fac curat pe birou, cautand sa las cat mai putine lucruri, gen monitorul, laptopul si mouse-ul si incarcatorul de telefon. Principiul e foarte simplu, limpede (minimalist) in jurul tau, limpede si in mintea ta.

Un nou gadget

Asta nu se poate aplica in fiecare zi, dar un nou gadget ajuta si el la cresterea productivitatii, fie o pereche de casti noi, care sa creeze o zona de confort si de lucru adecvat, fie un telefon nou sau chiar si un laptop nou. Cand ai ceva nou si mai ales cand te bucuri de el, automat ai chef de munca (probabil nu se aplica si in cazul unui Play Station 4) si astfel vei sta la birou intr-un mod productiv.