Putin despre firmele de securitate si paza

Posted by

Cand vorbesti despre un astfel de subiect, majoritatea se gandesc ca doar firmele mari, mall-urile si alte institutii de asemenea dimensiuni au nevoie de agentii de securitate, dar imi aduc aminte ca acum vreo 2 ani sau poate si mai putin, circula pe internet un articol despre cum unui om i s-a furat o casa. A gasit chiar pamantul cultivat cu porumb de catre un vecin „gospodar”, dupa ce hotii i-au furat nu doar tot ce avea in casa, ci insasi casa. Ma gandesc ca daca ar fi avut pe cineva, chiar si o firma de paza, care sa treaca din cand in cand pe la „mosie”, toate acestea nu s-ar fi intamplat.

Eu, acasa, desi stau la bloc si nu prea cred ca o sa vina cineva vreodata sa incerce macar sa sparga apartamentul, am sistem de alarma, ceva sisteme de supraveghere video si un contract cu o firma de securitate gata sa intervina in caz de efractie. Probabil, daca o sa ma plictisesc prea tare, o sa ii montez si cativa senzori de incendiu, pentru ca mai am zone libere in centrala (in traducere pentru neinitiati, inseamna ca mai am sloturi libere unde se pot lega senzorii, fie de miscare, contact, incendiu, detectoare de gaz sau orice alt senzor).

La mine nu e cazul de o protectie reala, ci de pasiunea mea pentru tehnologie, chiar faceam glume candva ca cel mai scump lucru care poate fi furat de la mine din casa e sistemul de alarma, dar nici ala nu cred ca mai valoreaza prea mult, avand in vedere ca e instalat de mai bine de 8 ani.

securityBanner

De exemplu, am vazut ca cei de la Ordis au si astfel de servicii in portofoliu. Am fost si eu curios sa vad cu ce se mai ocupa compania care are campanie pe BlogPoint.ro, iar pe site la ei am gasit faptul ca se ocupa si cu servicii de paza, ordine, control acces prin agenti calificati si atestati, protectie vip la evenimente, consultanta in vederea realizarii dispozitivelor de securitate la evenimente din toata tara.

Am oferit servicii de paza si protectie la evenimente precum Media Music Awards, Festivalul International de Teatru, festivalul Airfield si mai multor evenimente din programul cultural Sibiu, Obor Fest, Festivalul vinului, Cibin Fest, Caravana Ambient cu trupa Voltaj in urma cu 3 ani in toate locatiile Ambient din tara si lista continua.

Revenind la tema noastra, legata de firmele de securitate si paza, sunt curios care este parerea voastra despre astfel de firme. Credeti ca sunt necesare si la firmele mici, sau politia ar trebui sa fie cea care isi face datoria si ne protejeaza bunurile, ocupandu-se astfel si de securitatea noastra?

One comment

  1. Nu poti cere Politiei sa iti supravegheze casa. Sunt prea multe case. Treaba lor e sa patruleze, sa previna, dar nu pot supraveghea fiecare casa. Este ok sa ai sistem de alarma si chiar contract cu firme de paza.

Comments are closed.