Retrospectiva asupra pasiunilor mele

Posted by

Nu stiu cati dintre voi stiti ca sunt pasionat de snowboard, dar datorita evenimentelor din ultimii ani nu m-am mai bucurat de acest sport ca inainte. E drept ca m-am dat in fiecare iarna macar cateva zile, chiar si anul acesta am bagat ceva ture pe partie timp de cateva zile, dar cumva duc dorul partiilor din Austria si zilelor in care faceam doar 2-3 coborari, atat din cauza lungimii partiilor, cat si datorita faptului ca nu eram la fel de bun ca acum.

Imi aduc aminte de prima placa de snowboard cumparata de la o firma de schiuri second hand si de faptul ca am invatat cu ea primele lectii si am luat primele cazaturi. Nu era cea mai grozava placa, dar era buna pentru a invata si oricum, cand eram pe partie, nu mai conta nimic, decat bucuria coborarii la vale, curmata din cand in cand de cazaturi destul de aprige. Dar la fel ca in viata, te ridici si mergi mai departe si bucuria si trairile oferite de aceasta noua experienta faceau sa nu simti absolut niciun fel de durere atunci cand cadeai. E drept ca a doua zi, cand erai acasa, situatia se schimba radical si te dureau toate oasele de parca ai fi fost implicat intr-un meci de box, dar uitai toate acestea pana la urmatorul weekend, cand erai iar pe partie.

Treaba asta cu antreprenoriatul care a trecut de la pasiune la un mod de a trai a taiat cumva din celelalte hobby-uri ale mele. La schi am mers mai rar, din 3 acvarii am ramas doar cu unul si pregatesc in curand si un pond, iar la altele am renuntat pur si simplu din lipsa de timp. Totodata, si-au facut loc in viata mea noi pasiuni, anul acesta am plantat primii copaci la gradina, vita de vie plantata anul trecut o duce bine si ea si am plantat si prima mea brazda cu legume.

Cumva e o balanta in care, pentru a pune altceva, trebuie sa dai la o parte din ceea ce ai pus deja acolo si daca pana anul acesta eram oarecum suparat pe treaba asta, acum mi-am dat seama ca putin din mai multe e totusi mai bine decat mult dintr-o singura pasiune. Decat 2 saptamani la schi, mai bine 2-3 zile si sa las loc si buget si pentru alte pasiuni.

Ma gandesc ca in curand sa-mi iau o bicicleta, asta pentru a compensa cumva lipsa activitatilor sportive, dar si pentru a putea gasi noi modalitati de relaxare, diferite de ceea ce-mi ofera gradina si diversele activitati la gradina.

Privind in retrospectiva, mi-am dat seama ca situatia nu e atat de neagra pe cat o vedeam eu si chiar e de bine – vin pasiuni noi, obiceiuri noi, experiente noi.