Review Nexus 7

Posted by

Din pacate, cei de la evoMAG.ro mi-au lasat-o destul de putin in teste, asa ca nu pot sa spun ca am testat-o in adevaratul sens al cuvantului. Dar am avut ocazia sa descopar cateva chestii noi, interesante, fiind putin ofuscat pentru ca nu le am si pe tableta mea, dupa care am observat ca respectivele optiuni functioneaza si la mine, dar micile modificari de design ale Androidului de la Samsung te fac sa descoperi mai greu anumite optiuni.

Primul lucru pe care l-am remarcat la el, dar care mi-a si placut sunt meniurile sau, mai bine zis, cercurile de meniuri. Initial nu m-am prins ca nu sunt shortcut-uri catre aplicatii, ci sunt adevarate meniuri in care iti poti pune aplicatiile dupa categorii dar, cand am descoperit asta, primul gand a fost ca au renuntat la ecrane si au aceste butoane minune. Nu, nu au renuntat la ecrane, sunt foarte bune in continuare pentru widgeturi, dar cred ca pentru lansarea aplicatiilor sunt mult mai bune butoanele de jos.

Designul este un alt lucru care mi-a placut. Desi facuta din plastic, arata chiar profesional. Am citit pe net ca se zgaraie destul de usor, dar va dati seama ca nu aveam cum sa testez asta, daca mai vreau sa primesc produse in teste. In partea dreapta, are 3 butoane, 2 pentru sonor si unul de power, sunt deja obisnuit cu pozitionarea lor acolo, de la tableta Samsung Galaxy Tab (1 & 2), iar restul butoanelor sunt integrate in interfata Android. De asemenea, in partea de jos are o mufa micro-USB si un jack pentru casti.

Cele mai impresionante sunt insa caracteristicile tehnice si pretul care fac aceasta tableta deosebit de tentanta. Pretul de 1177.49 lei la evoMAG.ro este unul deosebit de tentant. Si procesorul quad-core Tegra 3 cu 1GB RAM si alti 8 GB face ca aceasta tableta sa primeasca o bila alba, in defavoarea Tab 2, din partea mea.

Cu toate acestea, au existat si cateva lucruri care nu mi-au placut la ea: lipsa 3G. Stiu ca toata lumea vrea o tableta si nu un telefon, dar cum eu am renuntat la telefon, folosindu-ma de functiile tabletei pentru a suna sau a primi telefoane, pentru mine este vitala aceasta „dotare”. Daca avea si aceasta functie, probabil as fi si achizitionat-o pana acum.

Camera de pe spate e un alt lucru care imi lipseste. Obisnuiesc sa fac poze sau sa filmez cu tableta si as renunta repede la camera din fata (cea pentru Skype si video mesaje), doar pentru a beneficia de cea din spate.

Daca nu va place totusi nici aceasta tableta, puteti alege din multitudinea de tablete pe care le ofera evoMAG.ro si care cred eu ca satisface necesitatile oricarui client.

P.S. Si, da am fost revoltat de ce scrie ASUS pe incarcatorul tabletei fiind ferm convins ca e facuta de Samsung. Dar se pare ca nu e asa. Felicitari inca o data celor de la Asus pentru design si sper sa ajung in curand sa testez Transformer-ul, sau daca faceti un Asus Transformer de 7 inch devin fanul vostru infocat.

One comment

  1. eu mi-am luat un nexus 7 de 16GB si pot spune ca sunt foarte multumit de ea; filmele, mai ales, se vad foarte bine

    modelul de 16GB avea disponibil 13GB pentru utilizator; inteleg ca tu ai testat varianta de 8GB; eu am apreciat ca are disponibili 5GB…m-am inselat? 🙂

Comments are closed.