Samsung Q9000, un aparat de aer conditionat cu design excelent

Posted by

samsung-logo Proaspat lansat in Romania, ieri 21 octombrie, Q9000 este aparatul de aer conditionat pe care mi-l doream. Un aparat de aer conditionat cu un design excelent, cu o trei ventilatoare ce distribuie aerul in spirale, optimizand racirea sau incalzirea camerei. Un sistem care seamana cu boxele unui home cinema, un sistem pentru care ma gandesc ca va trebui sa imi schimb si mobila odata cu el. De asemenea, aparatul vine si cu cele mai noi sisteme de purificare a aerului, Doctor Virus, care neutralizeaza 99% din agentii contaminati din aer.

Timp de 3 ani am tot gasit motive in fiecare vara ca sa nu cumpar dracovenia aia de se monteaza sus pe tavan si mi-am convins sotia sa mai asteptam putin. Acum inteleg ce am asteptat, la vara nu voi mai avea niciun motiv sa nu-mi iau aer conditionat.

Atentie insa la dimensiuni, desi pare dragut si cu un design excelent, aparatul din pozele de mai jos este inselator, nu este tocmai mic, dar poti avea satisfactia ca vei avea simfonia vantului la tine acasa.

Compresorul cu invertor inteligent reduce consumul de energie cu pana la 50% si este capabil sa mentina o temperatura constanta, deoarece compresorul nu se opreste, ca in cazul modelelor conventionale cu viteza fixa.

Dana ma intreba daca face si caldura, i-am zis ca nu-i trebuie, o sa o ia toate caldurile cand va afla pretul lui. Glumesc, din pacate nu-i stiu pretul, dar banuiesc ca nu e tocmai un produs ieftin, oricum sper ca diferenta intre un astfel de aparat de aer conditionat si unul standard sa nu fie atat de mare, incat sa ma faca sa ma razgandesc la vara.

samsung-smart-q9000

Inca nu-mi dau seama daca prin podea se leaga la un sistem auxiliar din afara cladirii, adica daca invertorul este in afara aparatului sau este un aparat conditionat portabil. Pe de o parte, as fi incantat sa fie portabil, pe de alta parte stiu din discutiile cu prietenii ca astea portabile nu prea reusesc sa-si faca treaba la fel ca un aparat de aer conditionat standard.

Poze aparat de aer conditionat Samsung Q9000

Video aparat de aer conditionat Samsung Q9000

10 comments

  1. Arata foarte tare. Daca ar fi mai mic m-ar incanta si pe mine :))

  2. Pare mic si dragalas dar nu e chiar asa. Dar cum Samsung face S4 mini, Galaxy Tab de 7-8 inch, etc. Asa ca poate cine stie poate fac si un Q9000 mini. Macar asa pe post de ventilator.

  3. Bai, un aparat de aer conditionat costa 1000 de lei? Si eu am dat 3000 pe telefon…. woooow…. cred ca nu o sa fie o problema sa dau 10.000 pe asta sincer. Am avut un soc cand mi-am dat seama de valoarea pe care o atribui banilor.

  4. Sa faci update la articol cand afli cat costa. Desi dupa cum arata, tare mi-e ca nu ne putem permite asa minunatie de aparat.

  5. Aparatele de aer conditionat nu pot raci decat prin „scoaterea” caldurii in afara spatiului respectiv.
    Deci aparatele portabile, racesc in zona in care sufla, incalzind in partea opusa, sau scotand aerul cald printr-o tubulatura in afara spatiului climatizat. Tinand seama ca o parte din energia electrica consumata e transformata in caldura de catre compresor, eficienta energetica a celor portabile este proasta.

  6. Stiu ca cele mobile nu prea sunt eficiente, mai ales daca nu scot aerul din camera. Dar merge pe post de ventilator pana la urma 🙂

    Adica astept sa se vanda, sa se strice si cumpar unul stricat si-l tin pe post de ventilator. Macar atat imi permit si eu :)))

Comments are closed.