Sansa magazinelor mici de produse IT

Posted by

 Atunci cand discutam de magazine online din domeniul IT, ne vin in minte magazinele mari, cunoscute, uitand ca uneori am putea avea parte de servicii mult mai bune in cadrul unei companii mai micute, care stie sa-si pretuiasca clientii. De fapt, ne comportam ca si cum nu ar exista, astfel incat, atunci cand vedem un magazin online telefoane mobile, precum GsmRoShop, ne uitam cu oarecare curiozitate si uimire si ne intrebam cum poate sa supravietuiasca un astfel de magazin intre atatia dinozauri care incearca sa acapareze piata.

Raspunsul e unul destul de simplu zic eu, prin servicii de calitate, prin grija pentru clienti si, de ce nu, prin numeroase alte avantaje aduse clientilor pe care firmele mari nu se mai sinchisesc sa le onoreze.

Stiu, o sa ziceti ca nu este tocmai o firma locala grupul Agress Business Company S.R.L. si ca are multe afaceri in spate in afara acestui magazin, dar acum ma refer strict la magazin, la acel magazin care nu se afla in top 5 magazine online de IT din Romania, dar care se zbate sa ajunga sus si, avand in vedere ca se implica si in social media, cred eu ca are sanse sa reuseasca.

Daca cumva credeti ca este imposibila o fidelizare a clientilor in cadrul unui asemenea magazin, nu va spun decat atat, vreme de multi ani am cumparat din Ploiesti de la Monza tot ce aveam nevoie si faptul ca acum cumpar de la eMag, uneori se datoreaza unui singur lucru, magazinul lor din Ploiesti este exact in spatiul unde vreme de multi ani a existat Monza Computers. Si sunt sigur ca daca ar mai fi existat si azi in acea locatie, as fi cumparat inca de la ei. De ce? Pentru ca mi-am facut cativa prieteni acolo si, chiar daca au plecat, relatia mea de fidelitate fata de acel brand s-a pastrat, pentru ca ma stiu cu patronul si pentru ca am lucrat extraordinar de bine intr-o perioada cu ei. Si nici nu am avut vreo problema cand am dus laptopul in garantie, datorita faptului ca pusesem eu RAM-ul si suruburile nu mai aratau ca noi.

Revenind la magazinul online GsmRoShop, va mai spun ca au o groaza de telefoane Samsung la sectiunea oferte speciale, ceea ce este pe placul meu. Dar o sa va las si pe voi sa va spuneti parerea, sa imi spuneti daca va atrage un astfel de magazin online sau preferati sa lucrati doar cu greii in domeniu. Si, de asemenea, as fi foarte curios sa imi spuneti cu ce anume ar putea veni in plus un astfel de magazin, pentru a va putea convinge ca sunt alegerea potrivita.