WordPress: Modificarea dimensiunilor pozelor din galerie

Posted by

 Mereu am admirat galeria de poze de la Zoso si cum la el incapeau 5 poze pe un rand, dimensiunile thumbnail-urilor fiind mai mici decat cele de la mine de pe blog. Astfel m-am documentat putin in legatura cu modificarea dimensiunilor pozelor care apar in galeriile wordpress si astfel am aflat ca unele modificari se fac destul de simplu.

In primul rand, trebuie sa mergeti la Settings -> Media -> Thumbnail size si sa modificati de acolo dimensiunile. Eu am incercat sa il fac 120 x 100 px, dar nu a vrut nici in ruptul capului, asa ca a trebuit sa ma consolez la faptul ca vor fi de 120×120 pixeli. Am ajuns la dimensiunea asta, stiind ca spatiul dedicat content-ului are 620 de pixeli, iar 5 poze de 120 de px ar insemna 600 pixeli, ceea ce e perfect, avand in vedere ca mai sunt si mici spatii intre poze.

Dupa aceasta setare, aveam in sfarsit spatiu pentru 5 poze pe un rand, dar ramasesera marginile vechi si o bordura in jurul imaginii, care nu imi placeau deloc.

Astfel am ajuns sa adaug si in style.css randurile de mai jos:

<style type='text/css'>
	#gallery-1 {
	margin: auto;
	margin-bottom: 8px;
}
#gallery-1 .gallery-item {
	float: left;
	margin: 1px 0px 0px 0px;
	text-align: center;
	width: 20%;
}
#gallery-1 img {
}
#gallery-1 .gallery-caption {
	margin-left: 0;
}
</style>
<!-- see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php -->

De asemenea, va recomand sa aruncati un ochi si in fisierul wp-includes/media.php unde puteti seta cateva css-uri, pentru ca setarile din acest fisier vor suprascrie setarile din style.css.

4 comments

  1. Pentru galerii si functii avansate folosesc plugin-ul Nextgen Gallery, in care poti seta cam aproape tot ce doresti ca aranjare si marime. Sunt curios cum va arata wordpress 3.5 cu partea media renovata pentru ca am citit cateva review-uri foarte interesante…

  2. Evit sa modific fisierele wordpress-ului dar de data ata a trebuit sa sterg un margin sau ceva de genul care imi rescria css-ul din tema. Doar linia respectiva ar trebuii sa o sterg dupa un update.

    Stiti ca eu sunt mai tehnic prefer sa imi bag nasul prin coduri decat sa pun un plugin. Dar o sa incerc sa testez in curand si sa va spun si de o o varianta non tehnica.

  3. Nu sunt foarte bune metodele astea. In primul rand, nu as umbla la fisierele wordpressului. Daca chiar vrei sa suprascrii css-ul wordpressului, iti recomand sa folosesti !important in style.css.

    Modifica marimea din Settings la media si foloseste plugin-ul asta pentru a redimensiona pozele vechi. Doar instalezi plugin, dai regenerate si apoi il poti dezactiva: http://wordpress.org/extend/plugins/regenerate-thumbnails/

    Pentru o galerie misto recomand Jetpack. Este un plugin facut de Automattic si are foarte multe functii utile.

Comments are closed.