SMAEB 2010 – Wheelie Machine (Part I)

Posted by

Dupa cum stiti astazi am fost la editia de anul acesta, editia a VIII-a a Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente, Bucuresti (SMAEB). Si pentru ca am de expus 3 ideei destul de lungi am decis sa scriu 3 posturi separate legate de aceasta editie.

Primul post este dedicat aparatului vazut la Razvan si Dani pe antena 1 si care abia asteptam sa-l testez. Singura problema pe care o aveam in cap era ca o sa fie coada lunga si sa ajung cat mai de dimineata la salon pentru a prinde un loc pe minunata hoda pe care urma sa ma dau pe o roata.

Cand am ajuns la locul faptei, baieti faceau pregatirile, nu era mai nimeni si m-am asezat „la coada” primul spunandu-le amicilor mei sa se duca se viziteze ca eu raman acolo sa nu cumva sa ma trezesc ca e coada. Apoi am vazut pretul, si mi-a trecut cheful instant sa mai invat sa ma dau pe o roata: 100 RON pentru 10 minute.

Ok, sa zicem ca sunt eu amarat si nu-mi permit si ca pretul nu e prea mare, dar in cursul celor 3 ore in care m-am invartit si prin expozitie si pe afara nu am vazut pe nimeni sa se dea, de unde ma gandesc ca pretul era mult prea mare pentru toata lumea. Sau poate toti motociclisti stiu sa se dea pe o roata si doar eu sunt incepator.

wheelie machine

Cert e ca ceea ce parea o afacere foarte buna sa dovedit a fi o afacere falimentara. Sau ma rog poate ma insel eu. oricum pretul mi se pare exagerat. Cursul de pe Amcart este vreo 500-600 de ron si e vorba de ceva ore in care te dai pe circuit si in care inveti sa controlezi motorul. Da nu te invata sa te dai pe o roata dar e vorba de niste ore in care inveti.

Bun am inteles aici calaresti motocicleta omului dar pana si scoala de soferi unde calaresti tot motocicelta cuiva este tot 5-6 milioane pentur 10 ore de condus. Inteleg ca datul pe o roata solicita multe piese ale motorului, dar pana la urma e un motor de 5-6 mii de euro si nu il dai pe jos, nu-l freci amortizoarele la maxim ca platforma de aterziare e oarecum mobila. Deci nu se distruge. Si pana la urma motorul care l-am cumparat, vechiul proprietar sa dat toata vara cu el pe o roata si e in stare buna, deci nu se distruge chiar asa in ultimul hal.

Daca facem o socoteala 30 de euro insemana ca cu 200 de insi isi scoate banii pe motocicleta. 200 de insi inseamna 2000 de minute adica 33 de ore de functionaare ca sa scoata banii pe alta. Daca punem 3 ore pe zi insemana ca vrea sa isi scoata banii de alta motocicleta in 10 zile. Asa da zic si eu afacere. Ok mai e si platforma si modificarile si munca, deci vrea sa isi scoata toti banii in 20 de zile atunci. Dar eu cred ca nu isi scoate la preturile pe care le practica. Cred ca daca punea 15 euro pentru 10 minute isi scotea mult mai repede banii dar asa e romanul vrea sa castige mult si repede.

Eu am vrut cu 500 de mii sa ma lase macar 5 minute dar nici macar asa nu sa putut. Decat sa invat o ora pe deviceul ala si sa dau 6 milioane mai bine imi iau crashpaduri si ma risc sa ridic monstru pe roata din spate.

wheelie machine Papuc wheelie machine Papuc 2

Poate ca vorbesc in necunostinta de cauza cu tot ce am spus mai sus, poate a costat mult mai mult dracovenia si nu e rentabila sub 100 ron/10 minute, poate e pretul minim la care putea sa ofere acest serviciu, dar si atunci daca tot nu merge afacerea lasi la pret ca macar sa mai recuperezi din pierdere.

Comments are closed.