SRL-D, o solutie pentru debutantii in antreprenoriat

Posted by

think-business Pana de curand nu auzisem de aceasta forma juridica, dar in cadrul conferintei Antreprenor 2.0, am aflat de la Iulian atat despre avantajele unui astfel de SRL, cat si faptul ca ei vin in intampinarea celor care doresc sa faca acest pas, ajutandu-i sa faca primii pasi cu dreptul.

Daca esti tanar, pana in 35 de ani, nu ai mai avut pana acum nicio firma, nu ai mai beneficiat de finantare in cadrul acestui program, atunci poti sa iti faci propria firma beneficiind de costuri minime. Detalii suplimentare aici.

Cu doar 200 de lei (capital social) plus costurile pentru stampila si chitantier, iti poti face propriul SRL. Restul documentelor sunt gratuite. E drept ca exista putina alergatura pentru a participa la acest program si mai ales necesita putina documentare legata de toate conditiile si toate actele necesare, dar merita din plin. Cand ma gandesc ca pe mine m-a costat cam 1300 de lei atunci cand mi-am facut firma, dupa care juristul mi-a cerut si cei 200 de lei de mai sus, altfel ar fi stat lucrurile daca as fi avut 1300 in buzunar la pornire.

Daca vrei totusi sa incepi cu dreptul, iti recomand serviciile celor de la think-business.ro care te pot ajuta, pe langa partea de inmatriculare a firmei, si cu planuri de afacere sau servicii conexe, precum cele de contabilitate, facturare etc. … Poti gasi la ei pe site lista de parteneri care te pot ajuta sa incepi afacerea cu dreptul.

Mai mult decat atat, programul despre care v-am vorbit mai sus are si o componenta de finantare, astfel dupa infiintarea firmei, puteti aplica pentru a beneficia de o finantare de 10.000 de euro de la stat. Detalii despre acest program mai pe larg gasiti aici.

De asemenea, nu e singura varianta de a obtine finantare prin care poti incepe afacerile mult mai bine decat le-am inceput eu acum mai bine de 10 ani. Dar pentru asta o sa va las sa vorbiti cu Iulian si sa stabiliti exact solutia cea mai potrivita pentru voi.

Se pare ca totusi statul roman mai face cate ceva in sprijinirea micilor intreprinzatori. Ma surprinde si totodata sunt multumit ca totusi se mai intampla si lucruri bune in directia asta. Ce ziceti, suna mai tentant sa va faceti o firma in conditiile de mai sus?

5 comments

 1. Nu se diferentiaza cu nimic, ca forma este tot un SRL. Progamul prin care este constituit se numeste asa din cate mi-am dat seama, D vinde de la Debutant.

 2. D-Petre, Srl-D se diferentiaza prin:
  a) acordarea de catre Ministerul Economiei a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro (echivalentul in lei), din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei;

  b) garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de „SRL-D” in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale FNGCIMM, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de80.000 euro, echivalentul in lei;

  c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;

  d) scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii, precum si de la plata tarifului pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a;

  e) consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C., in a carui raza de competenta isi are sediul social.

  Acestea sunt principalele diferente

Comments are closed.