Stiinta procrastinarii

Posted by

procrastination Un material deosebit de util pentru cei care, la fel ca mine, au obiceiul de a tot amana lucruri si de a pierde timpul, sau pe scurt, de a se procrastina.

Si credeti-ma ca uneori sunt si eu uimit de cum reusesc sa pierd timpul aiurea, doar pentru ca nu am chef sa fac anumite lucruri care trebuie facute. 

Cel mai bun exemplu care imi vine acum in minte, este cel referitor la actele pentru operator intracomunitar, trebuia sa le fac din primavara si abia zilele trecute am reusit sa incep procedurile si sa fac primul pas, acela de a ridica un certificat constatator.

Pe scurt, daca intelegi cum functioneaza creierul tau, vei invata si cum sa-l pacalesti, astfel incat lucrurile pe care le consideri neplacute sa devina placute. Practic, jocurile sau alte activitati reusesc sa faca asta, pentru ca iti ofera mici recompense pe durata intregului joc, ceea ce face sa fie mai atractiv decat o recompensa mare dupa o perioada mai mare de timp. Asa functionam noi si fie prin vointa, fie prin mici premii, putem a ne pacali, astfel incat la final sa crestem productivitatea si sa reusim sa facem cat mai multe dintre task-urile pe care le tot amanam, nefiind tocmai cele mai atractive din viata noastra.

Va invit sa urmariti cu atentie, de mai multe ori, chiar clipul de mai jos, pentru ca daca si aplicati ce se zice in el, cu siguranta veti castiga un plus la capitolul productivitate.

P.S. De ce credeti ca a aparut articolul acesta la ora 8 seara si nu la ora 8 dimineata? 😀

One comment

  1. Hai ca mai bine zici ca e nevoie si de ceva factori „externi” adica eu sa te hotaresti sa ajungi pe acolo :)))) si da materialu prezentat e bun si pt mine care si eu ma fac ca nu am tip … tradus aici in lene

Comments are closed.