Sustin dreptul de a alege

Posted by

legea apei Poate nici nu am sa ma uit pe eticheta atunci cand voi cumpara o sticla de apa minerala sau plata. Dar asta este dreptul meu, de a alege sa fac asta. Poate voi ramane in continuare fan al aceluiasi brand de apa imbuteliata. Dar asta este tot dreptul meu. Dar ca sa pot alege am nevoie sa fiu informat, ca sa pot sa imi exercit acest drept in totalitatea lui am nevoie sa stiu cat mai multe informatii. Pentru ca daca vreau sa aleg sa consum o apa cu un continut scazut de nitrati acum nu pot alege, si din acest motiv sustin Legea Apeii.

Va invit si pe voi sa sustineti acest proiect. Puteti face asta votand Legea Apei.

O sustin pentru simplu fapt ca vreau sa stiu ce beau. E drept eu beau acasa de multe ori apa de la robinet, dar sotia bea doar apa imbuteliata. Asa ca mi se pare normal sa stiu ce substante contine apa imbuteliata. Vreau sa pot alege, si in momentul asta nu pot sa o fac, si cred eu ca asta e o ingradire la libertatea mea de a alege.

Deci eu am votat, si sper ca si voi sa votati, sa aratam ca putem face ceva, in felul asta putem spera sa avem o viata mai buna.

Pentru cei care nu stiu ce sunt aia nitrati le dau o definitie mai jos, recunosc ca nici eu nu stiam prea multe despre ei pana acum cativa ani cand am inceput sa ma ocup de acvaristica si astfel am invatat foarte multe despre proprietatile apei.

Nitratii – efecte asupra organismului, in general. Ajunsi in contact cu flora microbacteriana gastrica, acestia se transforma in nitriti, forma instabila a nitratilor – cu mult mai toxici. In anumite conditii, nitritii sunt convertiti in nitrozamine, acestea din urma fiind toxice sau cancerigene. Expunerea la nitrati, nitriti si nitrozamine poate avea drept efecte incindente alediabetului, bolii Alzheimer sau Parkinson

In rest va ma pot spune multe despre apa si calitatea ei, dar le las deoparte pentru blogul de acvaristica.

2 comments

  1. am votat…toti avem dreptul sa stim ce apa bem, mai ales daca o si platim

Comments are closed.