Synergy – o tastatura si un mouse la mai multe computere

Posted by

Daca va spun ce chestie misto face aplicatia asta in mod sigur o sa considerati ca e ceva ce ar trebuii sa vina cu sistemul de operare mai ales daca folositi un computer si un laptop. Dar haideti sa va intreb intai alceva, nu ati simtit niciodata nevoia sa mutati mouseul de pe ecranul computerului pe ecranul laptopului si sa va treziti ca spuneti, aaaa, stai ca e celalalt mouse.

Ei bine cu Synergy granita monitorului a fost sparta si desi pare ciudat mouseul poate evada in afara lui pe ecranul de la computerul alaturat. Chestia si mai misto la aplicatia asta este faptul ca merge pe Windows, Mac, Linux (Ubuntu, Fedora, RedHat). Daca o fac astia sa mearga si pe android o sa zic ca e data naibii aplicatia asta.

Pe vremuri foloseam un spliter care prin apasarea unui buton imi mutau pe alt computer, respectiv pe laptop tastatura si mouseul. Asa ca modul meu de gandire invhechi ramasese la ideea ca ar putea exista un mouse cu doi contectori wirelees atasati pe usb la doua computere si un buton care sa comute pe unu sau pe celalalt conector.

Ce nu face inca aplicatia din pacate si as fi super incantat sa vad ca la un moment dat stie sa faca si asta, sa traga un fisier sau folder dintr-un computer si sa il duca in celalalt. Ar fi super sa aiba un mic ftp implementat prin care sa poti face drag-n-drop la fisiere, sau la tab-ul din firefox. Practic sa unifice cele doua computere ca unul singur. Cu toate acestea am reusit sa fac ceva copy-paste-uri la adrese sau texte dar folosint tasta CTRL+C/+V si nu prin click dreapta copy/paste. Deci cumva, ceva, functioneaza totusi.

Multumim lui Necenzurat pentru ca mi-a spus de aplicatie. Chiar imi este foarte utila si sunt foarte incantat de ea.

 

2 comments

  1. De cate ori mi-am dat palm in cap cand m-am lovit de granita ecranului, incercand sa trec pe alt monitor. Interesant tool.

Comments are closed.