TEDx Ploiesti

Posted by

tedx_Ploiesti Cel mai probabil TEDx Ploiesti va avea loc pe data de 30 mai la Hotel Central Ploiesti. Este prima editie a acestui eveniment la Ploiesti si exista speranta ca, daca lucrurile merg bine, se va repeta anual sau chiar si de doua ori pe an. Eu sper ca in curand sa gasiti mai multe informatii si la adresa www.tedxploiesti.ro (nu pun inca link, pentru ca nu functioneaza deocamdata un site la adresa respectiva).

Ce este TEDx Ploiesti

 • In primul rand, este o conferinta de o zi, organizata sub licenta si conform cu cerintele TED.
 • In cadrul conferintei vor exista 7-8 vorbitori care provin din domenii si discipline diferite si avand fiecare perspective sau mesaje diferite.
 • In cadrul evenimentului vor participa maxim 100 de oameni. TEDx ofera celor din Ploiesti ocazia sa cunoasca idei, proiecte si oameni care impartasesc interese comune.
 • Prezentarile vor fi inregistrate si puse apoi la dispozitia publicului, prin intermediul site-ului TEDx Ploiesti si pe canalul de YouTube dedicat TEDx, iar prezentarile care vor genera un interes deosebit vor avea sansa sa ajunga chiar si pe ted.com.
 • Este un eveniment care se orienteaza pe resursele si nevoile locale, incercand sa replice ceea ce a fost dezvoltat in cadrul conferintelor TED globale.

La ce sa te astepti la TEDx Ploiesti

 • Pai, in primul rand, la o serie de prezentari scurte si bine pregatite; un vorbitor are maxim 18 minute la dispozitie pentru a va prezenta ideea si viziunea lui asupra unui aspect al vietii.
 • Cateva proiectii continand prezentari clasice TED, de prin locurile unde s-au mai tinut astfel de conferinte.
 • Ar fi bine sa te mai astepti la momente de inspiratie si descoperiri folositoare pentru tine. Va exista si o componenta de networking in cadrul evenimentului.
 • Te mai poti astepta la o atmosfera care sa stimuleze conversatiile care conteaza.

Vorbitori la TEDx Ploiesti

Cei care vor tine prezentari in cadrul acestui eveniment sunt oameni pasionati de ceea ce fac, entuziasti si gata oricand sa va povesteasca despre pasiunea lor. Sper sa am in scurt timp si o lista a lor, pentru ca s-au mai facut modificari si se mai fac in continuare. Daca aveti sugestii de oameni care credeti ca ar fi potriviti pentru un asemenea eveniment, lasati-mi un comentariu in josul paginii si eu ma voi asigura ca sugestiile voastre vor ajunge la organizatori.

Cum poti sprijini si tu TEDx Ploiesti

In primul rand, daca ai blog, poti raspandi mai departe vestea despre acest eveniment pe aceasta cale. Popularizarea lui poate contribui mult la succesul lui pana la urma.

Asa cum am spus si mai sus, recomandand vorbitorii pe care tu ii crezi potriviti pentru un asemenea eveniment. Mai ales cei locali.

Si de asemenea, prin voluntariat, pentru ca un eveniment nu se poate face cu un singur om si, daca esti dispus sa-ti oferi timpul, energia si competenta, ai putea ajuta la buna desfasurare a acestui eveniment.

Sponsorizari sau parteneriate

In primul rand, trebuie mentionat ca un parteneriat, sau o sponsorizare din partea unei firme, exclud posibilitatea de a tine prezentari pe scena evenimentului, tocmai pentru a se mentine spiritul TED care solicita ca deciziile editoriale si de program sa nu fie afectate de interesele comerciale.

In schimb, un eventual partener se poate bucura de:

 • Prezenta pe toate materialele de marketing dedicate evenimentului.
 • Mentionarea in media si pe bloguri.
 • Un numar dedicat de invitatii de participare la conferinta.
 • Stand sau masa de prezentare in holul conferintei.
 • Posibiliatea de a include materiale proprii in pachetul pe care il primeste fiecare participant.
 • Si, nu in ultimul rand, un articol dedicat, daca doreste, pe blogul acesta (asta am adaugat-o de la mine, pentru ca eu cred cu tarie ca acest eveniment poate ajuta la dezvoltarea si evolutia comunitatii locale).

In concluzie

Sunt sigur ca cei din Ploiesti au multe idei care merita imprastiate si promovate. Sunt sigur ca avem o comunitate de oameni deosebiti si care se vor implica in realizarea acestui eveniment. Astept comentariile voastre, cu sugestii legate de ce v-am scris mai sus. O sa revin cu un nou articol imediat ce am si mai multe informatii legate de vorbitori si alte detalii ale evenimentului.