The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) 3D HFR

Posted by

the_hobbit_HFR Aseara am avut ocazia sa particip la premiera filmului The Hobbit in format HFR. O tehnologie nu tocmai noua, dar care ofera o claritate deosebita imaginilor 3D si care trebuie sa recunosc ca imi place, fiind una din cele mai bune intalnite pana acum. Ca intotdeauna cand testez o noua tehnica de expunere 3D, o sa o compar cu ceea ce am vazut in Gardaland in Italia, pentru ca, pana azi, nimic nu a reusit sa egaleze performantele cinematografului de acolo.

Cu toate acestea, tipul asta de expunere HFR ofera o claritate deosebita a imaginilor si se apropie mult de ceea ce am vazut in Italia. E posibil ca tehnicile cinematografice folosite la filmare sa fi influentat in mod negativ expunerea, deoarece miscarile bruste ale camerei imi provocau o vaga stare de ameteala. De asemenea, probabil si cele 2 ecrane laterale din cinematograful 4D din Gardaland au contribuit din plin la constructia unei realitati virtuale foarte asemanatoare cu lumea reala.

Legat de film, nu pot sa spun ca m-a impresionat in mod deosebit, cred ca merita vazut in versiunea 3D HFR pentru o experienta noua, dar filmul in sine nu mi-a placut, desi am fost un mare fan al filmului Stapanul Inelelor. Ce nu imi place si aici si am urat de-a dreptul in Stapanul Inelelor, este faptul ca tot merg si iara merg si in zare se tot vede destinatia, dar nu ajung de nicio culoare la ea. Ceva de genul, e dupa deal, dar ne trebuie 3 filme ca sa ajungem la ea.

Un alt lucru care nu m-a impresionat sunt peisajele montane, cele din Tom Sawyer sunt extraordinare, mi-ar fi placut sa vad si aici astfel de peisaje, dar, in afara de cele de la inceputul filmului, cu locatia unde locuiau Hobbitii, nu prea au reusit sa ma impresioneze.

Daca ar fi sa dau o nota filmului, i-as da nota 6 si asta cu indulgenta, daca ar fi sa dau o nota tehnologiei 3D HFR, as pune nota 8, undeva la egalitate cu tehnologia IMAX. Nota 9 a obtinut-o un cinematograf sferic din Japonia si nota 10 o are, bineinteles, cinematograful 4D din Gardaland, la care ma gandesc sa dau o fuga la primavara, daca vor fi bani si vreun zbor ieftin spre Italia.

One comment

Comments are closed.