Tokyo, zona de nord (day 12)

Posted by

 Astazi, mai ales pentru ca vremea nu era prea frumoasa, de dimineata ploua de zor, am ales sa mergem in zona de nord, in special Ikebukuro, unde citisem eu de cateva magazine de electronice cu potential interesant si trebuiau explorate. Dupa aceea, ne-am intors catre casa, deja se facuse 4 dupa-amiaza, in incercarea de a vedea inca o data unde in zona in care stam este Asakusa si cateva strazi dedicate de asemenea suvenirurilor.

Ikebukuro

Am inceput, bineinteles, cu cele doua magazine mari de electronice, dar in curand aveam sa vizitez vreo patru dintre ele. Aici am avut ocazia sa testez cateva produse interesante despre care o sa va povestesc in curand pe digipedia.ro.

Dupa aceea, am hotarat sa cautam ceva de mancare si undeva la un „etaj” al garii, adica undeva dedesubt, in „orasul” subteran, am gasit un magazin sau o suita de magazine de unde nu am mai fi plecat. Imi pare rau ca nu am reusit sa ii fac poza, dar avea enorm de multe feluri de mancare, salate, bento-uri, prajituri, paine, paine cu cascaval in ea (de asta am cumparat noi), paine cu carnat in ea, paine cu …

Asakusa

Tot incercam sa potrivesc schema templului si a celor 2 strazi de mici magazine cu google maps de cateva zile si nu reuseam. Asta pentru ca de fapt eu stau in Asakusabashi, ceea ce nu e tot aia cu Asakusa si puteam eu sa incerc mult si bine sa dau de templu in zona in care stau, ca e putin mai departe, cam doua statii de metrou.

Pana la urma am identificat si gasit cele doua strazi pline cu oameni si cu tot felul de magazine cu suveniruri. Aici poti gasi evantaie, brelocuri, magneti, papuci traditionali din lemn, umbrele (si am vazut unele doar de 20 de cm), atat din bambus cat si normale, ceasuri, lampioane si tot felul de prostii care mai de care mai viu colorate si mai atractive.