Zona Shinjuku (day 11)

Posted by

 Astazi, fiind sambata, am evitat sa vizitam parcuri de distractie sau alte zone cu potential de aglomerare in weekend si am zis sa exploram din nou o zona a orasului Tokyo. O zona cu cladiri foarte inalte, adevarati zgarie nori, de peste 40 de etaje, o zona cu orase intregi in subteran si cu multe magazine de electronice. O zona in care te rataceai usor, daca nu erai atent.

Tokyo Metropolitan Guvernment Building

Avand doua turnuri, cel de sud si cel de nord, sunt deschise spre vizitare publicului doritor sa admire orasul de sus. Ne-am limitat la turnul din Nord, pentru a vedea mai bine cum arata orasul si zonele care pot fi explorate. Oricum, intreaga zona e presarata de turnuri si blocuri de inaltimi coplesitoare. Am facut cateva poze, am luat cateva jucarii si adresa magazinului „mama” de jucarii (din Ginza) si ne-am indreptat spre urmatoarea locatie.

As mai preciza ca undeva jos, in spatele cladirii guvernamentale, intr-un loc deschis, erau tot felul de oameni care vindeau lucruri la mana a doua. Dupa cum erau imbracati, nu as fi zis ca sunt saraci si ca doar vand obiectele inutile pe care le au prin casa. O idee buna de implementat si la noi, zic eu.

Yoyogi Koen Park

Dupa cladirea guvernamentala, ne-am dus in parc sa mancam ceva si sa vedem altarul din mijlocul parcului. Un parc enorm, pe care l-am fi explorat pe tot, daca ne-au fi tinut picioarele.

Ginza Street

Desi Dana tot tragea de mine sa ne intoargem la hotel, eu tot trageam sa mergem si la magazinul de jucarii din zona Ginza. Si bine am facut, pentru ca am gasit strada inchisa traficului rutier, astfel am putut sa o admiram exact din mijlocul ei. Dupa ce am iesit din magazinul de jucarii, era deja seara, asa ca am mai putut admira inca o data zona, in lumina miilor de reclame luminoase amplasate pe toate cladirile din jur.

One comment

Comments are closed.