Tot mai multi prieteni vor sa se mute la Brasov

Posted by

Tot mai multi prieteni cauta sa scape de viata de Bucuresti si sa se mute in alte orase care stau totusi bine din punct de vedere economic, preferate fiind Cluj sau Brasov. Cei din IT se duc foarte multi spre zona Cluj, in timp ce toti cei care vor un trai linistit si aer curat de munte aleg Brasov. Eu nu stiu cum reusesc sa stau in zona oraselor industriale, atat Ploiestiul cat si orasul Baicoi fiind orase cu profil petrolier de-a lungul istoriei.

Sa nu ma intelegeti gresit, Brasovul este un oras superb, dar vara se cam umple de turisti, asa ca daca tot vreau aer curat si munte, parca m-as orienta catre alte variante, dar pana la urma fiecare cu alegerea lui, nu pot eu sa ii condamn pentru ca vor o viata mai linistita. Recent, unul dintre amicii mei s-a despartit de prietena lui si a decis ca vrea sa se mute la Brasov. I-am explicat ca are nevoie de timp de gandire, ca trebuie sa apeleze la o firma de mutari mobila in Brasov ca sa isi care toate lucrurile si mai ales canapeaua si alte obiecte mai voluminoase si ca nu e chiar asa usor sa faca acest pas. Chiar i-am recomandat pe cei de la Professional Movers cu care am colaborat atunci cand am mutat mobila de la Hub23, dar i-am si spus ca trebuie sa se mai gandeasca inainte sa faca acest pas. Nu de alta, dar tocmai se mutase, de nici 6 luni cred, din Ploiesti in Bucuresti desi atunci nu avea nici mobila de carat, nici prea multe lucruri, ca atunci cand pleci de la parinti nu iei si piesele de mobilier cu tine.

Oricum, Brasovul imi place si mie, dar ca turist, nu am luat niciodata in calcul ca m-as putea muta acolo si am cautat aproape de Ploiesti, desi nu e acesta orasul meu natal, dar cumva legaturile pe care ni le-am facut aici, faptul ca e destul de aproape de Bucuresti, cat si alti factori ne-au facut sa decidem ca locul in care vrem sa ne construim casa si probabil sa iesim la pensie sa fie tot pe aici prin zona. Daca tot as lua in calcul mutarea mea mai pe departe, atunci macar stiu ca as alege alta tara. Oricum, nu se stie niciodata ce iti rezerva viitorul si, chiar daca am ales sa construiesc o casa, asta nu inseamna ca nu poate fi un activ a carui valoare sa creasca peste cativa ani si pe care sa o pot vinde. Desigur, probabil ca sa fac asta mi-ar trebui niste circumstante cu totul speciale, ca altfel eu ma pregatesc de pensionare si casa este unul dintre pilonii mei de pensie (o sa va explic intr-un alt articol separat de ce si in ce conditii casa poate deveni unul dintre pilonii de pensie).

Revenind la subiectul de azi, daca tot ar fi sa ma mut in Brasov, as alege localitatile de prin preajma Brasovului sau, chiar daca e putin mai departe de Brasov, si Fagarasul este un oras fain, cu multe locuri faine prin jurul lui.

La final nu ramane decat sa va intreb: daca ar fi sa va mutati intr-un alt oras din Romania, care ar fi acesta si cat de repede ati face acest pas?