Ueno Park (day 9)

Posted by

 Zona Ueno are o multime de atractii turistice, iar in parc se regasesc un Zoo, cred ca 5 muzee, un lac, un teren de fotbal american si multe altele.

Astfel poti sta toata ziua in parc si tot nu vei acoperi tot ce se poate vizita in acea zona. Eu am reusit sa vizitez doar doua muzee din cele cinci si sa fac o scurta plimbare in jurul parcului si mai ales in zona de vest, unde se afla un lac cu nuferi extraordinar.

Cel mai mult m-a impresionat Theater 360, un mini cinematograf aflat intr-o sfera si cu proiectii pe toata suprafata lui, dar si pestii din lacul de la marginea parcului. A fost o zi extraordinara in care ne-am luptat cu caldura de afara pentru a putea vedea cat mai multe lucruri interesante.

Nu am mai apucat din pacate sa vizitam niciunul din cele doua muzee de arta din parc si nici gradina zoologica, dar s-ar putea sa avem o zi la final si sa revenim in parc.

Theater 360

In interiorul Muzeului National de Stiinte Naturale (National Museum of Nature and Science), exista un fel de cinematograf construit intr-o sfera. Initial nu am vrut sa intru in el, gandindu-ma ce film pot vedea eu daca nu inteleg limba. De asemenea, am inteles ca e primul cinematograf de acest gen din lume. As vrea sa stiu sincer care sunt celelalte, daca exista si unde sunt plasate.

Sfera este traversata de o pasarela pe care stai in picioare. Cand a inceput proiectia, erau niste poze afisate pe toate zonele sferei si m-am gandit ce e porcaria asta, dar dupa 10 secunde s-a facut intuneric… si a inceput… O calatorie extraordinara in lumea dinozaurilor si pasarela parea ca pur si simplu se misca in spatiu. Dupa proiectia in lumea dinozaurilor, a urmat un alt filmulet in univers, puteai vedea galaxiile, cum se formeaza o stea si multe altele. Si parea atat de real, ca uneori trebuia sa te tii de bara de pe margine ca sa nu iti pierzi echilibrul.Pentru o clipa, am simtit ca traversasem secole si ca sunt pe o nava spatiala, m-a facut sa imi doresc sa fiu nemuritor si sa ajung candva sa calatoresc printre stele. M-a facut sa realizez inca o data cat de minunat e sa fii om. Mi s-a facut pielea de gaina si ramasesem de-a dreptul fara cuvinte.

Am intrat si a doua oara la el, doar pentru a retrai senzatiile avute odata cu prima calatorie. Tehnologia respectiva este la fel de tare ca si cea 3D, creand un spatiu virtual, in care te misti si care pare la fel de real ca viata de zi cu zi.

National Museum of Nature and Science

Nici nu mai parea ceva interesant in el, gandul imi ramasese la teatru si la ce senzatii experimentasem acolo. Copaci de sute de ani, de fapt dupa cifrele de pe inelele lui arata ca are 1600 de ani. Pasari viu colorate, frumos impaiate, animale, fluturi. O minunatie de chestiuni extraordinar de interesante. Un sistem seismic care iti arata in timp real pe un ecran ce se intampla in vreo 50 de locuri din adancurile Japoniei, probabil acolo unde erau ingropati senzorii respectivi.

Cateva statuete in ceara, reprezentand evolutia pe teritoriul Japoniei si de asemenea mi-au placut foarte mult si cateva machete.

Corbul

A venit la noi in timp ce mancam o inghetata si stateam la umbra unui copac pe marginea strazii. Am vazut ca e destul de prietenos si i-am dat din inghetata noastra. La un moment dat, i-am dat chiar din mana sa manance, desi imi era putin teama de ciocul lui de 10 cm, care stiu ca poate fi destul de taios. Mi-a luat cu grija mancarea din degete, fara a se atinge de ele. Multe animale erau obisnuite cu oamenii.

Tokyo National Museum

Statui vechi din lemn, sabii de diverse marimi, multe exponate extraordinare. Din motive de conservare, nu era permisa fotografierea in majoritatea incaperilor.

Ueno Zoo Monorail

Era unul din motivele pentru care as fi intrat la Zoo, dar pe caldura de afara si dupa ce parcursesem timp de cateva ore zecile de camere ale celor doua muzee, simteam ca nu mai putem, asa ca am preferat sa ma duc pe strada pe care o traverseaza acest monorail si sa vad despre ce dracovenie e vorba, si nu a trebuit sa astept mult pentru ca a si aparut. I-am facut cateva poze rapid, pana sa traverseze pe deasupra strazii, iar una din ele o puteti vedea mai jos.

Shinobazu Pond

Asa zic ei, ca e pond, dar era un lac, de fapt 3 lacuri in toata regula, Pe unul din ele, te puteai plimba cu barcile, iar doua erau pline de nuferi si nu numai, erau pesti, broaste testoase, gaste si multe alte specii in aceasta zona. Chiar erau indicatoare cu speciile de pasari care se gasesc in acest habitat.