Un student tigan

Posted by

Toata lumea discuta in presa despre tiganii din romania care fura, mananca lebede, fac crime si tot felul de alte infractiuni, si ne fac tara de ras. Dar despre tiganii aia care sunt la locul lor si isi vad de treaba de ce nu discuta lumea?

In anul I la Calculatoare, in cadrul Universitati Petrol Gaze Ploiesti, ve-ti gasi un student foarte bun la invatatura si care  se descurca in manuirea computerelor, plin de bun simt, educat. Am inteles ca e destept si chiar daca la examen ia picat ceva ce nu fusese explicat foarte bine la curs, s-a descurcat si a luat 10. Probabil are carnetul plin de multe asfel de note, care pe la mine prin carnet doar ratacite au ajuns.

Ei bine spre suprinderea tuturor, este de etnie roma. Si bravo lui ca mai aduce si o bila alba unei natii atat de greu incercata de-a lungul vremurilor.  De astia de ce nu scrie domnule presa? Doar crimele si faptele rele trebuie expuse prin ziare in timp ce faptele bune nu sunt interesante pentru public?

Mi-e imi plac tiganii, muzica lor, mai ales cei care calatoresc din loc in loc, fac focuri de tabara, isi traiesc viata intr-un mod simplu si de-a dreptul salbatic. Pe de alta parte i-as impusca pe tiganii aia de cersesc prin tren sau la semafor, pe hoti de buzunare si pe alti „jmekeri” care le fac etnia de ras.

Ce nu imi place iar la ei e faptul ca unii dintre ei nu vor sa se integreze in societate, cum ar fi ca noi sa mergem in costume populare (care de alfel sunt foarte frumoase) pe strada. Cam asa si cu rochile lor prea colorate si prea stridente, sa le lase acasa si sa se imbrace normal ca toata lumea.

2 comments

  1. Nu e vorba de integrarea acelor tigani in societate. Din partea mea pot merge pe strada cu toate straiele in cap. Si nu e vorba numai de tigani. Straturile joase ale societatii, manelistii, fotbalistii samd trebuie educate. Spun de manelisti pentru ca e nevoie de multa prostie si necunoastere ca sa fi in stare sa apreciezi ragete ale handicapatilor negriciosi scarbosi balosi bubosi.

Comments are closed.