Un vis frumos

Posted by

Am un vis, am tot zis ca nu e bine sa scri despre el ca e prea departe de realitate, am impresia ca la un moment dat am mai pomenit de el pe blog dar fugar. Visul meu e simplu, eu familia mea si multa libertate intr-o mica naveta spatiala cucerind spatiul.

Un film ma uns la inima pe viata si anume Firefly. Cum spunea si acolo oricat de mare ar fi imperiul noi vom incerca sa fim mereu cu un pas mai departe de el. Ma uit pe zi ce trece la cum tot mai multi oameni distrug planeta, cum o companie de parfumuri L’oreal da in judecata un site de anunturi de vanzare (Ebay) pentru ca vezi domnule le afecteaza lor afacerea. Ma uit cum marile companii au armate de avocatii care sa le apere de asfel de acuzatii. Cand e vorba de bani totul devine o jungla si un razboi. Ma uit cum BinLaden mai distribuie din cand in cand cate o caseta la toate televiziunile lumii cu toata armata de computere si oameni pe care o are CIA si Pentagon. Ma uit la cati oameni au murit pentru a cucerii o tara bogata in petrol. Nu sunt adeptul unei conspiratii generale sau ale unui guvern din umbra dar banul creaza ura si razboiae mai grele decat cele mai diabolice minti omenesti.

Vazand toate astea, ura, minciuna, razboaie, nu pot decat sa visez decat la un locusor linistit in univers, poate undeva ceva mai departe de sistemul de pe terra. Ma tot uit cu disperare la solutii care de care mai savante de a salva planeta in timp de tone intregi de padure se taie in continuare, in timp ce automobilelel merg pe benzina si nu pe apa sau cu panouri solare. Nu e nevoie nici de biblie nici de vre-un dar profetic pentru a vedea ca sfarstitul nostru este aproape.

Ma gandesc ca noi oamenii putem face ceva mai mult decat statia orbitala internationala, ca putem creea un oras in spatiu. Va ganditi ca visul meu e de-a dreptul nebunesc ca necesita sume imense de bani, dar oare daca vor fi indeasunsi care sa aiba acest vis nu vom ajunge si la realizarea lui? Ma tot gandesc mereu daca sa incep in asemenea proiect, granduos, daca e prea departe de realitate si ramane in sfera sf, dar poate visul meu va fi continuat de urmasii mei si poate nu va fi prea tarziu ca pentru unii acel oras sa fie ultima portita de salvare.

Tot ce vreau e libertate, si pe terra nu poti avea libertate. Prea multa ura, prea multe interese, prea multe corporatii avide de bani. Prea multi monstrii capabili de lucruri total neomenesti. Poate ca suntem doar niste biete animale care ne meritam soarta si doar mandria ne face sa strigam tare ca suntem „oameni”. Poate ca maimutele din care ne tragem vor realiza peste 10 milioane de ani mai mult decat am realizat noi in ultimile 12.