Unele blocaje sunt greu de constientizat

Posted by

Imi doresc foarte tare sa incep anumite proiecte, dar intotdeauna tind sa dau inapoi, acuzand o lipsa de incredere in fortele proprii.

Desi rezultatele obtinute in ultima perioada, cat si deciziile luate contrazic total ideea lipsei de incredere in fortele mele, cumva, ceva reuseste sa ma blocheze pe anumite directii si cel mai greu este de determinat ce anume creeaza aceste blocaje.

Lucrurile care ma duc intr-o stare negativa

Am observat ca uneori tind sa am zile proaste si cumva o mare parte din optimism sa dispara. Unul din lucrurile pe care am incercat sa le fac a fost sa vad ce anume determina mutarea intr-o stare negativa, gandindu-ma ca, daca reusesc sa identific sursele, voi putea afla mai multe despre mine. Incercarea de a vana momentele in care cad in stari negative (nu pot sa le spun depresii, ca-s mult prea departe de asa ceva starile respective) a avut ca rezultat disparitia acestora. De cand incerc sa imi dau seama ce anume s-a intamplat de m-am enervat, nu prea mi se mai intampla sa ma enervez sau sa ma supar. Cumva, cele doua stari au elemente comune, in cazul meu.

Frica de a fi remunerat

Cred ca suna destul de ciudat asta, desi nu m-ar mira ca prin cine stie ce manual incurcat de psihologie, sa aiba si vreo denumire stiintifica aceasta frica. Nici nu stiu daca e vorba despre frica de a cere bani pentru ceea ce stiu sa fac, daca este vorba de neincredere in fortele proprii sau despre altceva. Uneori sunt bucuros sa stiu ca pot ajuta pe cei din jurul meu, alteori ma supar vazand pe altii care cer bani pentru sfaturi sau informatii mult mai putin valoroase decat cele pe care le ofer eu.

Frica de a arata si altora munca mea

Din nou, o alta frica care ma domina este aceea legata de munca mea. Probabil m-ati auzit pe aici uneori vorbind despre faptul ca am scris o carte (nu foarte mare, dar frumoasa). A vazut-o cineva pana acum? Nu. De ce? Nu stiu, inca nu e gata, nu e perfecta, nu e o capodopera, asa ca zace in „sertar” pentru cand ii va veni vremea. Ciudat e ca atunci cand vorbim de site-uri web, arat intotdeauna si altora munca mea si nu am niciun fel de sfiala legata de acest aspect.

One comment

  1. Sa stii ca intr-un fel te inteleg. Cam asa sunt si eu, imi vine greu sa-mi licitez munca, indiferent ce fac. Prin acest articol vad ca incerci un fel de constientizare a situatiei, asa ca daca ai putea sa te privesti mai distant, poate ai reusi sa te autoevaluezi mai bine. La urma urmei, din unele puncte de vedere, esti o marfa pentru cei cu care colaborezi, deci trebuie sa te vinzi echitabil si pentru ei, dar si pentru tine.

Comments are closed.