Unii „romani” sunt amarati si nu le trebuie bilet

Posted by

Calatoresc zilnic cu autobuzul, asa ca e imposibil sa nu observ ca de cate ori prin un amarat venit la Bucuresti la Spital (linia pe care circul eu are nu stiu ce spital la capat) si cand nu se descurca cu noile cartele electronice ia amenda. Acum cateva saptamani era o familie, el si ea la vreo 60 de ani, i s-a spus la toneta de bilete sa dea de 2 ori cu cartela pentru doua calatorii pentru el si sotie, si asa a facut omu, s-a validat doar pentru o persoana, a platit amenda saracul.

Cand insa sunt tigani, fara abonament fara nimic, nici macar nu ii controleaza sau oricum nu le face nimic, asa ca nu a trebuit decat sa astept momentul in care sa filmez cum isi fac controlorii treaba cand e vorba de mai mult de trei romi in autobuz.

Si sa nu credeti ca am ceva cu rommi sau tigani sau cum vreti sa le spuneti voi, ca nu am nimic cu ei, chiar imi plac si am mare stima pentru oameni ca Madalin Voicu sau altii, dar cand eu dau o groaza de bani la abonament la tren, abonament la autobuz si ei merg mereu fara bilet e normal sa ma apuce nervii.

Pentru sezisari si diverse nereguli aveti linkul acesta: http://www.ratb.ro/sesizari.php

Asa ca astazi i-am filmat:

Dupa cum vedeti controlorul avea o treaba ca este filmat si nu treba cu „domnii” fara bilet. Desi eu i-am spus sa isi faca treaba. De azi inainte dau drumu la camera de cum se urca in autobuz, intai imi vor prezenta legitimatia, apoi le prezint si eu abonamentul.

22 comments

 1. „…si dan voiculescu” :)) ….aia a fost funny. E tragic, eu am stat in Brasov, municipiu Sacele, in care se alfa si un cartier de tigani „tiganie”. De fiecare data controlorii le spuneau la tigani sa urce mai repede, si nou ane rupea bilete, lor nu. Nu este vorba de discriminare dar platesti atatia bani pentru abonament si ei circula gratuit doar pentru ca fac scandal mereu.

 2. Azi i-am dat jos, dadusem deja abonamentul meu cand mi-am dat seama ca in spate e „de filmat” ca filmam inca de la inceput. Sincer am vrut sa nu observe dar s-a dat colega de naveta la o parte si din cauza asta a observat, dar nu e problema, data viitoare le spun de la inceput. Arata legitimatia, la camera, apoi le arat eu politicos abonamentul, si pe urma vedem daca totul e ok in autobuz stergem filmul asteptam urmatorul control. Daca nu, avem material pentru blog.

 3. Mah seful controlorilor de la RATP (Ploiesti) e un simpatic, sa vezi cum vin toti controlorii cand dau de el prin tramvai si ba il trag de urechi ba de nas, ba s-a pus controloarea in bratele lui, e foarte fun. Nu cred ca as scrie ceva de rau de ei.

 4. :)))) foarte tare…..ale dracu ciori ce gura mare au ,nu ii suport ,i-as impusca pe toti la cat de rasista sunt :)))
  FELICITARILE mele !!! :>

 5. Bravo, mi-a placut atitudinea ta. Am fost pus si eu intr-o astfel de situatie cand am vrut sa fotografiez niste cladiri. cu ajutorul a doi politisti am reusit sa imi fac treaba si sa-mi fac material pentru blog.

  Spre deosebire de tine, desi le-am explicat paznicilor prevederile legislative privind filmatul si fotografiatul in spatiile publice am lasat garda jos la un moment dat.

 6. Este pentru prima data cand apreciez ceea ce faci. In afara de parte de final, in care te-ai adresat cum ti-a venit la gura, ai putea chiar sa faci o ditamai reclamatia pentru faptul ca angajatul Ratb nu isi face treaba, ci doar este deranjat de faptul ca este filmat. Este obligat sa se legitimeze atunci cand efectueaza un control, mai mult de atat, legitimatia trebuie sa fie la vedere pe tot parcursul interventiei. Tiganii nu sunt ca romanii. Tiganii umbla in gasti, iar unui controlor ii este teama. Romanul este mai fraier si se supune legii. Cat despre spatiul public in care tu filmezi – fiecare persoana are dreptul la viata privata, iar daca o persoana spune ca nu doreste sa fie filmata, e bine sa i se respecte rugamintea. In cazul de fata tu ai vrut sa suprinzi momentul in care un angajat isi face treaba cum trebuie, ceea ce te scuteste de alte explicatii! RARB?

 7. 1. eu am voie sa filmez in autobuz
  2. nu trebuie sa filmez explicit pe cineva, dar un cadru in care intra mai multe persoane am voie sa fac in spatiile publice.
  3. Acela nu este un om care mi-a spus ca nu doreste sa fie filmat ci este un control, angajat al RATB, in cadrul functiunii. Am voie sa filmez un politist, nasu din tren sau orice alt angajat mai ales daca sunt bugetari.

 8. dar ce te-ai aprins! ai fi putut sa vorbesti si tu mai respectuos daca nu cu controlorul, macar cu tiganii, ca ei tin in spate tara asta.

 9. Sunt curios totusi cei la Metrou sub ce lege si-au permis sa interzica fotografiatul / filmatul in subteran. Stii ca sunt afisele peste tot – sau era ca nu le-am mai vazut in ultima vreme? Si daca ii prinzi intr-o pasa proasta iti mai atrage atentia cate un gardian.

 10. @Yo la metrou fotografiatul este interzis pentru ca reteaua subterana a metrorex reprezinta un obiectiv strategic de interes national. In caz de razboi reteaua ar putea fi folosita pe post de buncar. Deci nu este nimic apsurd in interzicerea fotografiatului.

 11. Este clar ca intotdeuna unii vor fi de alta parere. Asa a fost dintotdeuna si asa va ramane in veci. Cat despre blog il consider unul de viitor mai ales daca vei scrie cat mai des pe el. Felicitari.

 12. Bine v-am gasit, oameni buni! Putine sunt siturile de calitate si cu informatii reale si ma bucur sincer ca l-am gasit pe al vostru.Chiar daca a fost o intamplare, consider ca situl vostru m-a ajutat si va sfatuiesc sa continuati. Multa bafta!

 13. Am o intrebare?Controlorul mai nou are dreptul sa te fotografieze ca vezi doamne are el ,,super aparat,,Eu stiu ca exista niste drepturi si pentru asta…Sau mai nou este o sedinta foto in ratb???

 14. Buna treaba, acest articol ar fi trebuit sa apara pe un post de televiziune, ca m-am sturat de stiri inutile .

  Romani sunt prosti, daia a ajuns tara asta asa cum a ajuns. Cand te-ai luat de tigani nici un roman din acel ratb nu a comentat in schimb tiganii faceau gura .
  Nici eu nu am nimic cu tiganii, dar asta nu e corect ca ei sa nu plateasca biletul si nici sa primeasca amenda, lasa ca platesc romanii ca sunt „prosti” .

  Tot respectul pentru videoclip .

Comments are closed.