Upgrade la sistemul de colectare al apei de ploaie #casaHaotik

Posted by

Nu e nici asta definitiv dar cumva prima varianta mi-a creat mici probleme pe care am decis sa le rezolv. Pe scurt bazinul de langa casa s-a umplut dupa primlee 2-3 ploi mai sanatoase dupa care a inceput sa dea peste udand si mentinand umezeala pe peretele casei pana in interiorul dormitorului. Prim urmare am decis sa renunt la acel bazin si sa colectez apa de pe ambele burlane si sa o duc catre piscina momentan.

Nu ma ajuta foarte tare din punct de vedere al colectarii dar macar nu mai am umezeala in apropierea casei, partea de vest fiind inca cu burlane clasice fara a colecta nimic de pe partea respectiva momentan.

De asemenea am repozitionat bazinele de la atelier si foisor eliberand putin spatiu din jurul acestora fiind momentan principalul sistem de colectare pentru ca cel de la piscina nu face decat sa mai schimbe apa cu alta proapata, piscina fiind in principiu plina chiar daca ma folosesc de apa din ea la udatul celor cateva plante din gradina.

Si acest sistem este unul temporar si se va modifica in functie de evolutia lucrarilor la casa dar momentan mi-a rezolvat cateva probleme si ma declar multumit, ploaie mai trebuie ca am cam golit bazinele daca a fost nevoie sa le mut si acum sa zicem ca resursele de apa sunt undeva la minim.

Galerie foto