Upgrade la sistemul de irigatii

Posted by

Pentru ca nu eram multumit de cum arata si, mai ales, de anumite trasee, am decis ca trebuie imbunatatit si upgradat, mai ales ca in sistemul de irigatie la picatura, fiind pe pamant, se cam infundau dozele si nu mergea perfect, nici apometrul nu ramasese montat ca nu statea bine unde era pus.

Primul lucru la care am lucrat a fost sistemul de irigatie la picatura de la cires. Am un cires care vreau sa creasca repede si astfel am un sistem de irigatie la picatura special pentru el. Aveam un furtun prea scurt si nu statea cum trebuie. Am inlocuit furtunul si acum merge perfect. Apoi la plantele din ghiveciul construit anul trecut, iarasi, nu functiona cum trebuie si a trebuit sa-l dau jos si sa il montez mai bine. Se putea si mai elegant de atat, dar am facut cu materialele pe care le-am avut la indemana, fara sa cumpar altele noi. Merge upgradat cu inca vreo cateva doze daca e nevoie si cel mai important e ca functioneaza prin cadere si atunci cand pompa de apa e oprita.

Apoi am fixat in sfarsit apometrul si robinetii principali de plecare catre diverse zone si aproape ca am terminat treaba. Mai trebuie sa-i montez astazi pompei o priza inteligenta si macar o parte din plante le voi putea uda si in zilele cand nu sunt pe aici.

In final vreau sa automatizez tot sistemul, astfel incat sa nu mai fie nevoie de mine si sa mearga automat totul. Mai e pana acolo si momentan sunt si benefice cele 30 de minute de relaxare seara cand ud si caut sa nu ma gandesc la nimic.

Galerie foto sistem irigatie