Sunt pro vaccinare, dar am ales sa nu ma vaccinez

Posted by

Chiar daca titlul pare contradictoriu, credeti-ma ca exista o explicatie logica pentru alegerea mea, mai ales bazandu-ma pe istoricul meu medical, dar si pe datele ultimelor analize venite azi, cand la trei luni dupa infectia cu COVID a venit rezultatul testului de anticorpi. 538 U/ml este numarul care m-a determinat sa iau decizia de mai sus.

Aveam de facut un nou set de analize si am zis ca daca tot sunt la centrul de recoltare, sa platesc si pentru testul de anticorpi, sa vad cam care e rezultatul, ca sa pot lua decizia de a ma vaccina sau. Medicii mi-au zis ca nu trebuie sa ma vaccinez 3 luni de la boala, de aceea nu mi-am pus problema pana acum de vaccinare. Inainte de infectie, incercam sa ma vaccinez, dar nu gaseam loc la rapel, deci daca nu se intampla nenorocul de a ma infecta, eram deja demult vaccinat.

De ce spun ca ma bazez pe istoricul meu medical?

Incep cu amintiri inca din tinerete, cand pentru mine gripa era ceva ce aparea la 2-3 ani, chiar ma miram ca sunt persoane care racesc de 2-3 ori pe an. Cu alte cuvinte, vreme de multi ani nu am stiut ce e gripa. Pana acum 15-16 ani, cand m-a lovit o gripa care m-a tinut vreo 2 saptamani la pat, cu febra, cu respiratie greoaie, zaceam in pat zile in sir. In perioada aceea, la stiri spuneau de un tanar de 24 de ani care murise in urma gripei si am decis ca daca nici ziua urmatoare nu ma simt mai bine, ma duc la spital. A doua zi m-am simtit mai bine si in cateva zile eram din nou ca nou.

Apoi, vreme de vreo 10 ani, daca nu si mai bine, nu am mai racit niciodata. La un moment dat, la un eveniment m-am intalnit cu o prietena care era racita si am asigurat-o sa nu isi faca probleme ca eu nu racesc niciodata. Mi-a explicat ca a luat virusul de la copiii de la gradinita si ca e o gripa noua, tare nenoricita. Si ghiciti ce, am luat-o si eu, asa ca vreme de o saptamana am zacut cu febra si stari de rau. Nu mai stiu daca nu cumva era A(N1H1) sau altceva, dar ideea e ca am facut cunostinta cu un nou tip de virus, o noua tulpina. Asta se intampla acum 5-6 ani, greu de spus exact cand, desi cred ca pot determina anul. (Mi-am dat seama ca stiu evenimentul la care am participat si am luat gripa, e vorba de PH IT, uitandu-ma pe blog, vad ca in 2015 s-au intamplat meet-up-urile respective).

Avand in vedere istoricul de mai sus, nu mi-am pus problema vreodata sa fac vaccinul antigripal. Daca ma intreba vreodata cineva in acesti ani de vaccin, ii raspundeam sec: „Pai daca eu nu racesc niciodata…”.

La inceputul pandemiei, chiar ma intrebam cum va reactiona corpul meu la noul virus SARS COV-2. Si in ianuarie-februarie am aflat ca nu prea bine. V-am povestit pe blog prin ce am trecut.

Acum ca au trecut 3 luni si mi-am facut testul de anticorpi, incep sa ma intreb daca nu cumva istoria se repeta. Desigur, am cautat pe net, indiferent de numarul de anticorpi, inca nu exista studii care sa spuna daca dupa un anumit numar esti imun la a te infecta din nou. Dar stiu cazuri care la o luna dupa infectie nu mai aveau anticorpi deloc. Decizia mea ar putea sa fie una gresita, de aceea nu te sfatuiesc sa faci la fel ca mine, am facut toate vaccinurile necesare cand eram copil si, dupa cum vedeti, sanatatea mea a fost intotdeauna buna, desi am facut destule abuzuri in privinta mancarii si mai ales a sucurilor carbogazoase (se stie ca beau Coca-Cola la greu).

Nu ramane decat sa vad daca este sau nu o decizie buna. Timpul cu siguranta va arata asta. Eu imi asum lucrurile pe care le fac, asa am facut toata viata, indiferent daca au fost decizii bune sau rele. Totusi, daca ai ocazia sa te vaccinezi, profita de ea, nu cred ca are de ce sa fie o decizie proasta.

UPDATE: Dupa ce am primit valiza cu bani de la confederatia galactica a reptilienilor am ales sa ma vaccinez. Adevarul e ca principalul motiv pentru care m-am vaccinat este unul trist: prea multi idioti in ambele tabere, care nu pot accepta o alta cale in afara de cea prezisa de ei, fie pro fie contra vaccinarii.
P.S. CU vreo 4-5 zile inainte de vaccin inca aveam anticorpi in sistem, nu la fel de multi ca data trecuta dar inca erau prezenti in organism.