Mi-am pus apometru la sistemul de irigare

Posted by

In primavara am schimbat apometrele la bloc; in sfarsit administratia blocului meu a decis sa faca pasi in lumea tehnologiei si sa punem apometre cu radio. Prin urmare, am ramas cu 2 apometre – pentru apa calda si apa rece – nefolosite. Pe principiul romanesc, sa nu le aruncam, ca vor fi ele bune la ceva, iata ca unul dintre ele si-a gasit utilitatea in cele din urma.

Ideea traznita mi-a venit in urma cu o saptamana, iar astazi am pus-o si in practica. Probabil va intrebati de ce? Ca sa colectez apa de ploaie am facut anumite investitii, tevi de colectare, bazinele in care se depoziteaza apa si asa mai departe. Si, daca in cazul curentului produs de soare, masor cat din el consum (adica utilizez), de ce ar fi altfel in cazul apei oferite de catre natura? Daca tot aveam un apometru care statea degeaba (de fapt chiar doua), am zis ca e pacat sa nu il montez la iesirea din pompa care pleaca spre sistemul de furtune cu care ud gradina.

Chiar sunt curios de rezultate si daca investitiile facute in bazinele de stocare si pompe au fost sau nu o idee buna.

Initial am zis ca vreau sa dau apometrul inaine catre o cifra rotunda, adica sa recircul apa din el pana la valoarea de 700 mc, dar pare o misiune imposibila in conditiile in care nu am o pompa care sa aiba presiune mare si care sa recircule rapid apa, asa ca in final o sa notez indexul actual si apoi cat consum in fiecare luna.