Vacante in tren

Posted by

voyagers_clubDa, stiu, titlul o sa va faca sa credeti ca, daca tot stau toata ziua in tren facand naveta Bucuresti-Ploiesti, a inceput sa imi placa atat de mult, incat vreau pana si vacanta sa mi-o fac in tren. Ei bine, am descoperit zilele acestea ca exista o oferta turistica in aceasta zona, este vorba de circuite in trenuri de lux prin care te poti plimba prin diverse zone ale lumii.

Auzisem si eu pe la stiri de Orient Express care are un popas chiar si in gara din Sinaia, cu o scurta vizitare a muzeului Peles, dar habar nu aveam ca exista astfel de trenuri si pentru alte regiuni ale lumii.

Astfel, din ce vad pe site-ul de mai sus, exista Venice Simplon Orient Express, Eastern & Oriental Express (care ajunge pana in Asia), The Royal Scotsman, Palace on Wheels (in India).

Eu tot stau si ma gandesc cat de interesant suna o asemenea vacanta si daca mi-ar placea sa vizitez diferite locuri ale lumii, traversand tara cu trenul. E drept, eu nu am dormit in tren decat o singura data la cuseta, cand am mers la Timisoara si nu cred ca se poate compara un tren „made in Romania” pentru calatorii obisnuiti cu un tren de lux construit special pentru confort si relaxare. Ma mai intreb daca o fi avand vreun astfel de tren si piscina, pentru ca daca nu are, suna mult mai interesant sa merg pe un vas de croaziera, dar despre asta o sa va povestesc in alt articol, peste cateva zile.

Voua cum vi se pare o vacanta cu un astfel de tren de lux? O nebunie sau o idee super faina?

P.S. De asemenea, exista cateva oferte interesante pentru vacanta la schi in Austria pe site, pe care le puteti consulta.

7 comments

  1. Unde faci tu naveta Bucuresti-Ploiesti? Ca nu te-am vazut NICIODATA pe tren.

  2. Draga Anonim, daca te uiti atent sus scrie ca sunt un personaj fantastic. La fel ca si pe mine, sunt sigur ca nu ai vazut pe tren nici pe Fat Frumos, Harap Alb sau pe Zmeul cel Rau. Daca vrei sa ma vezi cu adevarat foloseste-ti imaginatia, sau intreba 5-6 navetisti daca stiu de Haotik, sunt sigur ca cel putin unu din ei iti va spune ca ma stie. 🙂

  3. Nici eu nu te-am mai vazut de o saptamana pe tren, trebuie sa recunosc. Dar in rest m-am saturat de tine pe tren.

  4. Salut Andrei, nici sotia nu prea m-a vazut saptamana aceasta, sunt in tabara de blogging (cum o numesc eu) adica Social Media Snow Camp 2012, dar ne vedem saptamana viitoare desi nici eu nu-s sigur daca pot sta pe trenurile Regiotrans cu noul program.

  5. @Anonim alege tu raspunsul care iti place 😀
    Eu promit sa dau ckech-in pe Fourskuare in fiecare dimineata atat in Gara de Vest Ploiesti si in Gara de Nord Bucuresti ca sa vezi ca intradevar fac naveta. :))

Comments are closed.