Vino cu 40 de baterii uzate si primesti 10 bucati noi

Posted by

ikea-logo Ieri, cand tocmai ma pregateam sa ies de la IKEA, am vazut pe unul din stalpii de sustinere un anunt foarte interesant: Vino cu 40 de baterii uzate si in schimbul lor vei primi un set de 10 bucati baterii alcaline ALKALISK LR6 AA 1.5V.

Mi-am amintit ca am acasa o cutie plina cu baterii, pentru ca stiind ca nu trebuie aruncate la gunoi, le-am pus deoparte in speranta ca le voi duce la un centru de colectare cand am timp. Vazusem la Kaufland o cutie in care le poti arunca. Asa ca atunci cand am vazut anuntul, am fost extrem de interesat de el si m-am dus sa cer detalii si sa aflu daca bateriile returnate trebuie sa fie neaparat baterii cumparate de la ei. „Merg orice fel de baterii, in afara celor de masina” mi-a raspuns cel de la departamentul de Relatii cu Clientii. Am zambit, gandindu-ma ca nu-s asa de tampit sa vin cu o baterie de masina si am plecat.

Daca nu stiati, bateriile portabile:

 • contin substante chimice, intre care urme de metale grele (cadmiu, mercur, plumb) si lichide corozive, care pot avea efecte grave asupra sanatatii tale, dar si a mediului inconjurator;
 • nu trebuie aruncate la gunoi si tratate ca orice deseu menajer si fac obiectul unei colectari separate;
 • sunt considerate surse importante de materii prime. Daca toate bateriile din lume ar fi reciclate, s-ar putea recupera si refolosi tone de metale precum cobalt, nichel si argint.

baterii_ikea

 

21 comments

 1. Ikea provine dintr-o țară în care se reciclează totul. Cu o idee de genul acesta practic devin în ochii tuturor o companie verde, totul la prețul unui set de baterii.

 2. Imi place initiativa lor, cei de la Kaufland primesc bani pentru bateriile colectate de clientii, cei de la Ikea ofera ceva in schimb, foarte frumos.

 3. Eu credeam ca am foarte multe si cand le-am numarat … 32…. dar sunt 6 in curs de consumare daca pot sa ma exprim asa.

 4. Initiativa nu e rea, dar nu e realista.
  Vino cu mai multe baterii decat consumi in 2-3 ani si iti dam 10 noi. Nu le-ai strans? Vino in 2016!

 5. Nu stiu cum e la tine, dar eu am consumat un set de 10 baterii de la ei in 3-4 luni. Cam la 2 luni, mananca un set mouse-ul meu, apoi mai am mulate alte deviceuri prin casa care merg pe baterii.

  Tot din motive ecologice, vreau sa trec pe acumulatori, dar cum pretul acumulatorilor e destul de ridicat, am preferat sa iau baterii atunci cand am nevoie.

  Nu mi-a luat 2-3 ani sa strang bateriile pe care le am acuma, si asta in conditiile in care folosesc acumulatori pentru cele AA de 1.5 volti, doar la cele de tip AAA nu am inca acumulatori.

 6. Sincer, asta nu mi-a dat prin cap sa intreb. Banuiesc ca e valabila totusi o perioada mai lunga de timp.

 7. Ideea e buna. Trebuie sa te „combini” cu 2-3 tovarasi altfel e cam greu sa strangi de unu singur 40 de baterii. Mai exista optiunea sa le furi pe cele returnate de altii in Cora.

 8. Eu folosesc acumulatori. Am inclusiv cativa de rezerva. Astfel, imi aduc si mai mult contributia la ecologie.

 9. Tudor: ai vreo recomandare in privinta acumulatorilor. Cum spuneam si eu trebuie sa fac asta desi pentru ceasuri, telecomenzi si alte cateva chestii nu se justifia dar mouseul meu trebuie neaparat trecut pe acumulatori ca se hraneste des cu baterii.

 10. Folosesc inclusiv la telecomenzi. Ma uit cand ajung acasa si revin cu marca – de regula, merg pe mana baiatului de la raion.

 11. Am bateriile uzate din cauza licentei, le pot schimba si sa-mi iau altele noi pentru a-mi finaliza licenta cu un real succes? Ha?! Are cineva idee daca exista o astfel de campanie? Need fast!

 12. Cat despre aceasta campanie, bine gandita, frumoasa initiativa, am si eu un pumn de baterii, pacat ca nu am acel magazin in Arad, sau nu stiu eu de el.

 13. ei, uite un lucru bun. decta sa le duci moka la alte magazine cum ar fi carrefourul, le duci la ikea, si-ti da altele noi.
  adica pot să pun mâna p-o cisternp d-aia de la carrefour si s-o valorific la ikea…

 14. Treaba asta cu bateriile cred ca este de cand s-a deschis Ikea in Romania :)) Inainte primeai un set de baterii pt doar 20 de baterii vechi.

 15. Si la Carrefour functioneaza acelasi sistem, la 4 baterii sau acumulatori uzati primesti 1 baterie R6-AA.

  1. Asta a fost in anul 2015. Am dus si eu, la relatii clienti se facea schimbul.

 16. Ce sa zic ce de treaba are si Ikea, in fine..spalatilor pe.cerebel cu ecologia li se pare rocket science. Cati handicapati au 40 de baterii pe acasa ?

Comments are closed.