Vizita in HD

Posted by

meseria-de-travel-writer Mi-am luat din nou o mica vacanta. De data asta merg prin Hunedoara, in principiu la Geoagiu Bai, dar caut si alte obiective din zona. Eu mi-am notat deja cateva pe care nu vreau sa le ratez, dar daca aveti sugestii si recomandari, sunt mai mult decat binevenite. In principiu caut locatii mai „exotice”, un lac neamenajat primeste intotdeauna de la mine cu 100 de puncte mai mult decat strandul cu ape termale.

Mi-am notat mai jos cateva idei, din ce am gasit si eu pe internet, dar cu ajutorul vostru lista de optiuni se poate largi:

Geoagiu Bai

 • Am vazut in poze o cascada interesanta, inca nu stiu pe unde e, dar asta se gaseste usor;
 • Strandul cu ape termale (e pe to-do list);
 • Castrul roman Germisara;
 • Baia romana antica (am vazut ceva poze cu gropi, daca au apa calda si e permisa scaldarea in ele, o sa fiu mai mult decat fericit sa le testez);
 • Netau lac-termal (gasit aici);
 • Taut (gasit aici) – nu stiu nici daca e accesibil, nici daca exista drum pana in apropierea lui, nici daca te poti scalda in el, inca ma documentez;
 • Arsenal Park.

Hunedoara

 • Castelul Corvinilor (e pe to-do list)

Deva

 • Strandul cu valuri (AquaLand Deva) – s-ar putea ca, daca ajung duminica, sa fie aglomerat

Simeria

 • Parcul Dendrologic din Simeria

Ramane sa adaug noi locatii in seara asta, daca mai descopar lucruri interesante. Sper sa ma ajutati si voi in cautarile mele, mai ales daca sunteti din zona.

5 comments

 1. Si eu vreau sa ajung la Deva la strand. La Hunedoara la castel am fost. De Simeria si Geoagiu am auzit dar inca nu am trecut prin zona.

 2. Interesant de vizitat ar mai fi:
  – Cetatile dacice din muntii Orastiei
  – Targul de fete de la muntele Gaina(se desfasoara weekend-ul asta)
  – Cetatea Devei(urci sus cu gondola,e o priveliste superba)daca tot mergi la Aqualand,e langa.
  – Casa memoriala Aurel Vlaicu(e in comuna Geoagiu daca tot esti prin zona)
  – Cheile Madei (langa Geoagiu)
  – Pe drumul(vechi) de la Geoagiu la Simeria te poti opri la baile (neamenajate) de la Bobalna (Feredeie),sunt niste captari de ape termale de pe vremea dacilor
  Ar mai fi destule (zona muntilor Retezat,Parang,Apuseni)
  Distractie placuta,citesc cu mare placere continutul blogului tau.

 3. Multumesc Ovidiu, chiar vroiam sa ma duc la Targul de fete ca am fost cand eram mic si imi tot povesteau ai mei de el. Sper sa am ocazia acuma.

  De asemenea baile neamenajate sunt exact genul de „aventura” pe gustul meu, am sa le caut pe drum pe google maps sa vad cum ajung si la ele.

  Multumesc inca o data.

 4. Chiar incercam sa imi aduc aminte cum dau de tine. Deoamdata nu, adica am venit pe sus pe Sibiu, pana maine dimineata sunt in Hunedoara, pana Sambata la 12:00 sunt la Geoagiu Bai (nu am stabilit eu programul asta desi eu o sa fiu mai mult pe relaxare) apoi pana Duminica seara am program de voie, inca nu stiu in ce directie o sa o iau.

  Posibil si petrosani desi mi-am adus eu aminte de un loc fain undeva in zona, sper sa imi aduc aminte cum se numea si sa am duc acolo… desi caut acul in carul cu fan.

Comments are closed.