Vreau sa-mi iau un telescop, dar am nevoie de ceva sfaturi

Posted by

Am vazut in urma cu cateva saptamani pe facebook, de la un eveniment din Bucuresti, ceva telescoape destepte si nu stiu de ce, dar am zis ca e musai sa-mi cumpar si eu unul.

Am cautat si am gasit ceva pe placul meu, este vorba de acest telescop (click pe link), care pare sa fie destul de bun pentru un incepator ca mine. Sau poate nu, nu mai stiu cum am ajuns la el, cautand parca marca afisata pe telescoapele din poza de la respectivul eveniment.

Chiar daca mai stiu cate ceva despre astre si am dat bacul la astronomie, asta nu inseamna ca stiu prea multe despre ce presupune un astfel de telescop. Adica la scoala am memorat mai mult distante de la Pamant la Soare, cele 8 minute pe care le face lumina soarelui si cateva diametre ale planetelor.

In afara de asta, chiar daca stiu sa identific planeta Venus sau Steaua Nordului (Polaris B) pe cer, presupun ca in momentul in care ai un zoom optic, precum cel al unui telescop, nu mai e asa usor de nimerit un punct mic de pe cer.

Asa ca vreau sa va intreb daca aveti asa ceva si daca da, la ce trebuie sa ma astept sau sa nu ma astept cand vorbim de o astfel de jucarie pentru amatori. De montat cred ca ma descurc sa-l montez, dar sa-l folosesc, sincer habar nu am daca e ceva usor de utilizat sau cere multe cunostinte de astronomie pentru a putea observa cerul.

Sunt deschis la orice sfaturi, puteti lasa si link-uri cu articole pe tema asta, orice care sa ma faca sa-mi dau mai bine seama in ce ma bag.