Vreau sa scalez si mai mult business-ul pe care-l am

Posted by

Cumva, la inceputul anului, am reusit o mica scalare pe orizontala a business-ului meu, dar as vrea sa vad daca pot scala si pe verticala. In teorie pare simplu, dar in practica ma simt putin blocat. Cumva stiu ce am de facut, dar parca aman din diferite motive respectivele actiuni care ar trebui intreprinse. Unele sunt blocaje, altele sunt limite pe care ar trebui sa mi le depasesc la un moment dat.

Astazi aveam in calendar sa ma duc la o intalnire de networking din Ploiesti. O parte din mine ar fi vrut sa se duca, o alta parte ar fi vrut sa zica pass. Prezenta acolo nu inseamna ca ar fi generat imediat sau vreodata vanzari, dar exista totusi o sansa oricat de mica sa se intample asta intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat. Dar nu m-am dus, am decis sa stau acasa, chiar daca nu aveam foarte multa treaba de facut, cumva dand cu piciorul unor posibile oportunitati.

Si pentru ca vorbim de oportunitati, exemplul de mai sus e doar un exemplu din multe alte momente cand aleg sa fac un pas in spate si sa stau in banca mea, sa nu ma intalnesc cu oameni (desi imi face placere sa fac asta), sa nu trimit oferte de vanzari catre posibili parteneri, sa nu dau telefoane, sa nu intreprind nimic in directia asta, a vanzarilor. Iar asta probabil ma costa bani (bani pe care ii pierd) si probabil ca problema mea de scalare vine si din aceste aspecte de mai sus.

Sunt si alte directii in care nu ma simt motivat sa imping lucrurile sa mearga sau sa incerc macar, ca sa pot spune dupa aceea ca am incercat si nu a mers. Nu stiu daca e de la prea multe griji sau cumva altele sunt motivele care ma determina sa nu actionez.

Totodata apar si frustrari pe tema asta, pentru ca principalul vinovat ca nu merg lucrurile si mai bine in firma (din fericire merg bine momentan) sunt eu si cumva imi vine sa ma pedepsesc pentru lucrurile pe care stiu sa le fac si nu le fac.

Astazi m-am trezit ca-mi puneam intrebarea: Dar ce ti-ar placea tie cel mai mult sa faci?

Si nu am stiut sa raspund. Eram cu gandurile la un nou proiect care mi-ar pune la incercare skill-urile de programare si parca nu am chef sa ma ocup de el, la fel cum nu am chef sa ma ocup de planurile de dezvoltare ale firmei. Macar nu ma pacalesc singur si nu-mi spun ca nu am timp datorita proiectelor in derulare. Chiar daca acestea si clientii existenti imi ocupa o buna bucata din timpul dedicat firmei, modul in care stiu sa-mi fac managementul timpului imi permite sa gasesc timp pentru alte proiecte daca vreau. Lucrez ca la inceput, 12 ore pe zi si tot gasesc timp daca este necesar.

Anul acesta a mers bine (pana acum); in alte conditii in care nu mi-as dori atat de multe, cred ca as fi foarte multumit. Nici nu-mi vine sa cred ca au trecut deja 5 luni si ca am reusit sa castig atat de bine de la inceputul anului pana acum. Nu stiu daca ma motiveaza casa sau pur si simplu am reusit cumva sa reglez lucrurile si sa fac un ecosistem care sa produca profit.