Vreau sistemul de vot american si in Romania

Posted by

Am vazut acum la stiri si m-am tavalit pe jos de ras. La americani ca sa votezi tre sa te inscri pentru asta cu cateva luni, inainte. Presupunand ca te-ai inscris si ca totul este ok, buletinul de vot are si 50 de intrebari in el, la care trebuie sa raspunzi. Eu nu ma duc la vot ca mi-e sila sa ma imbrac. Sunt curios cine ar mai vota daca mai tre sa completezi si nu stiu cate pagini de chestionare. Sa vezi atunci coada la sectia de votare. Sunt curios daca mai voteaza mamaie de la tara daca stie ca are de completat si vreo 50 de intrebari.

Desi toti ar zice ca e o tampenie si ca si asa nu se duce nimeni la vor nici cu sistemul actual, asa s-ar duce la vot doat cei care cred cu adevarat ca trebuie sa voteze si stiu despre ce e vorba. Si asfel poate am avea sanse sa iasa si la noi ceva oameni mai rasariti.

Dupa cum stiti nu ma duc la vot, asa cum nu am fost mai niciodata. Promit ca o sa ma duc cand o sa vad un om in care sa am incredere. Deocamdata ma uit in jur si vad numai hoti, asa ca pe cine sa votez. Probabil daca ar candida Isarescu poate m-as duce sa il votez, sau poate s-ar gasi cateva nume de oameni care sa ma determine sa ma duc la vot. Dar nu ma duc sa votez laurarii romanii (un fel de manelisti care canta muzica popo-lara), nu ma duc sa votez nici medicamente, nu ma duc sa votez nici vedetele idioate de la tv.

Am avut cativa oameni in politica care ar fi meritat sa fie votati dar nu s-au mai bagat in cocina cu porci parlament si si-au vazut de treburile lor.

One comment

Comments are closed.