Wishlist: reMarkable 2

Posted by

Am vazut-o intr-o reclama pe Facebook si mi-a atras atentia din prima, apoi am cautat pe YouTube si parea ceva ce-mi voi lua in urmatoarea perioada. Cand am descoperit site-ul lor si am vazut pretul, m-am cam desumflat putin, ca parca nu-mi vine sa dau 458 de euro ca sa am un caiet digital si un suport de citit carti.

La un moment dat, probabil ca voi aloca un buget pentru ea, desi in ultima vreme sunt mai focusat pe investitii si mai putin pe lucrurile pe care mi le doresc si care de multe ori ajung sa zaca intr-un dulap, nefolosite. Bineinteles, tableta asta (mie imi place sa ii zic tableta) nu o sa zaca in dulap, ca intr-adevar mi-ar fi utila, dar cred ca pot trai si fara ea inca o perioada, pana ajung sa mi-o pot permite.

In primul rand, vreau sa incep sa imi dedic mai mult timp pentru citit carti, fac asta din cand in cand, apoi vin perioade mai aglomerate in firma si iar uit sa mai pun mana pe o carte. In al doilea rand, m-ar ajuta sa fiu mai organizat pentru ca, desi in final toate notitele mele ajung intr-un e-mail sau in calendar, uneori imi notez lucruri pe hartie.

Si Note 8 are stylus si pot sa scriu pe el, dar totusi suprafata ecranului si faptul ca nu intotdeauna e foarte confortabil de scris pe el, ma fac sa nu-l folosesc prea des, de multe ori am preferat sa scriu pe o foaie de hartie si apoi sa ii fac poze si cu ajutorul unei aplicatii speciale sa o scanez si sa o fac fisier .pdf pe care sa mi-l trimit pe e-mail.

Folosesc uneori la birou si un carnetel de hartie pe care notez chestii temporare, aici cred ca reMarkable 2 si-ar face cel mai bine treaba.

Daca nu reusesc cumva sa-mi controlez dorintele si mi-o cumpar, cu siguranta o sa vedeti un review al ei pe digipedia.ro, de meritat – merita banii, nu zic nu, doar ca momentan sunt tot felul de alte cheltuieli care ma fac sa analizez de doua ori ce cumpar; si e valabil nu doar la aceasta tableta, ci la orice.

O a doua problema e legata de faptul ca vine de pe cine stie de unde, cel mai probabil din China si probabil dureaza cateva saptamani pana vine. Nu imi place deloc sa astept si asta ma ajuta in decizia de cumparare, ca daca o aveau pe eMAG, cred ca era mai greu cu controlul emotiilor si decizia de amanare a cumpararii ei. In plus, imi mai scoteam o parte din banii dati pe ea din afiliere.

Mica erata: Sunt multe astfel de device-uri la care uneori ma uit cu jind, alteori mi le cumpar, dar cumva, prins in ultimii ani cu alte preocupari, am uitat sa vi le si prezint aici. Daca credeti ca vi se pare util genul acesta de articole, lasati-mi un mesaj in comentarii ca mai am vreo 2-3 gadget-uri interesante pe wishlist si pe care mi-am propus sa vi le prezint aici in perioada urmatoare.