10 softuri care iti pot da idei pentru numele companiei tale

Posted by

Stiti ca zilele acestea lucrez la constructia unei noi companii si ca ii caut un nume cat mai fain. Prin urmare, in lipsa de idei, dupa ce le-am invalidat pe cele deja existente, am zis sa incerc si cateva instrumente de generare a unor denumiri, in felul acesta poate, poate rasare o idee care sa-mi placa.

Inainte de a-mi sari in cap legat de utilizarea acestor tool-uri, tin sa va atrag atentia ca stiu deja ca realizarea unui brand se face pornind de la scop si viziune, ca sunt anumite caracteristici si tehnici, anumite imbinari de elemente si asa mai departe. Sunt companii specializate de branding care fac fix acest lucru, dar pentru cineva care doreste sa deschida o firma si are nevoie de inspiratie, cred ca instrumentele de mai jos sunt foarte potrivite, mai ales ca sunt gratuite.

 

1. Anadea Online Business Name Generator

Iti cere un cuvant cheie si pe baza lui asociaza alte cuvinte, creand astfel idei de nume de companie. 

De exemplu, pentru cuvantul „soft” mi-a generat Soft Mind, desi exista denumirea asta in piata si de asemenea domeniul softmind.com e luat.

Il gasiti aici.

Dupa alte cateva incercari, am decis sa trec la urmatorul instrument.

 

2. The Wordlab Business Name Generator

Tocmai cand eram fericit ca o sa gasesc gaina cu ouale de aur, am ajuns la acest instrument care nu face nimic altceva decat sa-ti arunce o serie de cuvinte legate intre ele, probabil au si un algoritm mai mult sau mai putin inteligent in spate, dar unele fie erau scurte si luate, altele erau prea lungi.

Va puteti juca cu el aici.

 

3.  Business Name Generator

La fel ca si primul tool, pe baza unui cuvant cheie iti genereaza asocieri mai mult sau mai putin interesante de unde te poti inspira. Ca si in cazul primului tool, ideile bune erau deja inregistrate, fie ca marci, fie ca domenii parcate si care costau foarte multi bani.

Va puteti juca cu el aici.

 

4. Dot-o-mator

Un instrument care mi-a placut si a inceput sa imi capteze interesul. Ii poti da cateva cuvinte care te intereseaza, gen „soft”, „time”, „money” si apoi selectezi din a doua lista cam ce tip de idei vrei sa iti sugereze, de la „Experts” pana la „Money” si „Places” si pe baza lor genereaza sugestii de nume si nu doar atat, cauta acele sugestii care au domeniul .com liber.

De exemplu, pe cautarea „soft” + categoria „Money” mi-a sugerat domeniul Softency.com care nu e chiar o denumire rea.

Va puteti juca cu acest instrument aici.

 

5. Name Mesh

Un instrument si mai fain decat cel anterior. Ii dai un cuvant cheie si pe baza lui cauta tot felul de sugestii. In timp ce le cauta, le si verifica daca au domeniul disponibil. Verifica daca sunt domenii .com, .net, .org si chiar si .ro disponibile pe domeniul respectiv.

De exemplu pe aceeasi cautare „soft” a gasit printre zecile de sugestii si softsample.com disponibil, care trebuie sa recunosc ca suna destul de bine.

Il puteti testa in mod gratuit aici.

 

6. Name Smith

Ii puteti da mai multe cuvinte cheie si pe baza lor incearca fie sa le amestece, fie sa genereze noi sugestii pe care de asemenea le verifica daca au domeniu disponibil si nu doar pe .com, ci si pe alte top level domains. Puteti bifa din lista care TLD-uri va intereseaza.

Pe cautarea pe un singur cuvant, „soft”, a gasit oursoft.net care nu e disponibil, de asemenea mi-a sugerat si softam.com care e disponibil tot asa pe o suma destul de mare de bani.

Va puteti juca cu el aici.

 

7. Name Station

Un soft similar cu Name Mesh, doar ca nu verifica daca e sau nu domeniul disponibil, ci te lasa pe tine sa o faci, apasant pe un buton in dreptul fiecarei sugestii.

La aceleasi teste pe cuvantul „soft”, am zarit in lista ArtSoft.com (dar si alte sugestii interesante) si sunt de vanzare, singura problema fiind pretul lor, ArtSoft.com de exemplu fiind disponibil pentru suma de 411088 RON (cred ca 90 de mii de euro sau pe acolo, un fleac).

Va puteti juca cu el aici.

 

8.  Naming.net

La fel, pe baza unui cuvant cheie genereaza tot felul de combinatii mai mult sau mai putin atragatoare. Din pacate nu verifica daca domeniul respectiv e liber, ci iti da doar o lista de cuvinte generate.

Eu am zarit pe randul doi „softache” bineinteles pe aceeasi cautare bazata pe cuvantul „soft” si am descoperit, dupa o cautare, ca softache.com este disponibil.

De fapt daca selectezi ca te intereseaza domeniu .com, va cauta sugestii disponible cu .com in coada. Deci tine de setari sa-si faca treaba cum trebuie.

Te poti juca cu el aici.

 

9.  NetSubstance Brand Name Generator

Cu o grafica destul de invechita, are tot felul de setari legate de prefix, sufix si ce mai poate adauga in compozitia cuvantului.

Bazandu-ma pe setarile implicite, am dat aceeasi cautare dupa cuvantul soft si, desi mi-a dat o lista destul de mare de sugestii, cred ca aproximativ 100, printre ele totusi nu am zarit nicio propunere interesanta: aoftooft, resoftsost, softsbit, nu prea mi-a placut niciuna.

De asemenea sunt disponibile domeniile pe care acesta le sugereaza.

E disponibil gratuit si acesta aici.

 

10. Shopify Business Name Generator 

E un tool necesar celor care doresc sa-si deschida un magazin pe Shopify, nu l-am studiat cu atentie, ca deja ma punea sa ma inregistrez pentru magazin online la ei si nu ma intereseaza acest aspect in momentul acesta. L-am pus aici pentru ca s-ar putea sa fie util celor care doresc sa intre pe zona asta de e-commerce.

Il gasiti pe link-ul de aici.

Precizare

Am deja o companie de software, cu siguranta nu caut sa fac alta tot de software, am ales acest cuvant doar pentru a putea sa va dau cateva exemple relevante in cadrul articolului.