7 tipuri de jocuri pentru mobil care vor fi în vogă în anul 2023

Posted by

Industria jocurilor mobile este încă în plină expansiune, iar specialiștii preconizează că piața jocurilor video pentru smartphone-uri și tablete va depăși pragul de 138 de miliarde de dolari până în anul 2025.

Foarte multe studiouri de gaming se orientează către această nișă a jocurilor pentru mobil, iar în anul 2023 vom vedea mai multe lansări ale jocurilor consacrate de pe console și PC pe marketplace-urile pentru Android și iOS.

„Echipele de dezvoltare a jocurilor video înregistrează o productivitate mai bună și au o eficiență sporită. În același timp, titlurile care au fost amânate în mod strategic par să aibă acum mai multe șanse de a fi lansate în 2023.

Consider că abundența de conținut de calitate este cel mai important factor care stă la baza așteptărilor noastre pentru o redresare puternică a pieței în perspectiva sezonului de sărbători care se apropie,” a afirmat Seyon Park, analist la Morgan Stanley Research, care se ocupă de acțiunile din domeniul telecomunicațiilor și internetului din Seul.

Mai jos, vom trece în revistă 7 categorii de jocuri pentru mobil care vor fi în vogă în anul 2023.

MMORPG

MMORPG este un acronim pentru Massively Multiplayer Online RPG, un joc de role-playing unde caracterul utilizatorului explorează o lume uriașă, în care se află numeroși adversari, dar și potențiali aliați. Acestea sunt jocuri de strategie, dar și de îndemânare, care pot fi practicate ore în șir, întrucât există numeroase sarcini și misiuni care pot fi îndeplinite, iar jocul, în fapt, nu are nici un sfârșit.

Battle Royale

Jocurile din această categorie sunt cunoscute și sub denumirea de shootere în regim free for all, în sensul că se luptă fiecare cu fiecare. Acțiunea se desfășoară în mediul online, iar una dintre principalele caracteristici ale acestui tip de joc este rapiditatea. Fornite, PUBG și Apex Legends sunt cele mai populare jocuri de tip battle royale ale momentului.

Arcade

Aceste jocuri sunt înrudite cu clasicele jocuri mecanice care erau la modă în anii 1980 și 1990. După ce un jucător își epuizează viețile, fie că se luptă cu elicoptere, avioane sau cu luptători sau după ce pierde meciul, ori cursa în care participa, va avea ocazia să reia jocul de la un punct în care l-a salvat. Aceste jocuri sunt cunoscut pentru că sunt accesibile publicului larg și nu necesită cine știe ce abilități sau cunoștințe pentru a trece de primele niveluri.

Sporturi ale minții

Sporturile minții nu vor ieși niciodată de la modă. Dimpotrivă, au început să câștige și mai multă popularitate de când au pătruns și în mediul online. În această categorie intră jocuri precum șah, table sau poker, precum și diverse tipuri de jocuri de societate. Participantul trebuie să fie întotdeauna atent la mișcările oponenților și în același timp, să rămână concentrat cu privire la strategia pe care o are de pus în aplicare.

Jocuri de logică

Aceste jocuri testează capacitatea de gândire critică a jucătorului. Fie că vorbim despre puzzle-uri, integrame, sudoku, trivia sau jocuri de tip escape the room, toate acestea servesc ca antrenament pentru creier și contribuie la conservarea memoriei. Există însă și jocuri de logică ceva mai simple, cum ar fi Candy Crush Saga, care sunt, de altfel, extrem de populare.

Curse

Această categorie de jocuri include o varietate de subgenuri. Există curse de mașini, motociclete, camioane, ambarcațiuni, mașinuțe din desene animate și multe altele. Unele dintre acestea mizează mai mult pe divertisment, cum este seria Need For Speed sau Gran Turismo, în timp ce altele se orientează mai mult către zona de simulare, cum ar fi Project Cars sau Assetto Corsa. Partea bună este că există opțiuni pentru toate gusturile.

Sporturi

FIFA este de departe cel mai popular joc din această categorie, însă NBA, Madden NFL, MLB Show și UFC sunt alte titluri care sunt destul de populare. În ultimii ani, EA Sports a avut parte de ceva concurență din partea celor de la Konami, care produce eFootball (fostul Pro Evolution Soccer). Cu toate acestea, EA Sports va încheia parteneriatul cu FIFA și va fi nevoită să inventeze un alt nume pentru a-și continua seria care a început în anul 1995.